Posljednja epizoda TV serije Televizijska posla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka TV serija Televizijska posla završila je u četvrtak navečer posebnom jednosatnom epizodom kojom će biti stavljena točka na sedmu i posljednju sezonu jednog od najnagrađivanijih televizijskih programa zadnjih godina.

Emitirana na postaji NBC, Televizijska posla pružaju pomaknut pogled na svijet televizije prateći svakodnevicu skupine osoba koje rade na humorističnoj TV seriji.

Nazvanoj na engleskom 30 Rock, referirajući se na adresu NBC studija u New Yorku - 30 Rockefeller Plaza - i emitiranoj prvi put u listopadu 2006., u seriji su u glavnim ulogama nastupali Tina Fey i Alec Baldwin.

Posljednja epizoda, dvaput duža od uobičajenog, temelji se na posljednjoj epizodi "serije u seriji" a gostovat će nekoliko likova iz prethodnih sezona.

U sedam sezona Televizijskih posla nastupile su brojne gostujuće zvijezde poput Whoopi Goldberg, Matthewa Brodericka, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Calvina Kleina, Julianne Moore, Matta Damona i Susan Sarandon.

Idejna začetnica serije Tina Fey inspirirala se svojim iskustvom na čuvenom humorističnom programu Saturday Night Live u kojem je bila nezaobilazna figura više godina, posebno oponašanjem Sarah Palin.

Gajeći apsurdan i često politički nekorektan humor, Televizijska posla nikada nisu imala masovnu publiku kao Prijatelji ili Moderna obitelj, ali njezinu kvalitetu kritičari nikada nisu osporavali.

Serija je tri godine zaredom vladala dodjelom nagrada Emmy, osvojivši uglednu nagradu za najbolju humorističnu seriju 2007., 2008. i 2009. te Zlatni globus za humorističnu seriju 2009.

Za naslovnu ulogu u toj seriji Tina Fey je osvojila Emmyja 2008. a Zlatni globus 2008. i 2009. Alec Baldwin osvojio je Emmyja 2008. i 2009. te tri Zlatna globusa - 2007., 2009. i 2010. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter