Pošli urediti obalu - pa pretjerali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zemljište iznad portica u banjolskim Volmama odnedavno je raskrceno, makija posjecena, uklonjena su pojedina stabla, postavljena drvena kucica, a dio obale zasut je zemljom. Što se dešava u Banjolama, i to na državnom zemljištu i pomorskom dobru, pitali smo mještanina Ivicu Rosica, inicijatora ove akcije.

- Mještani Volma željeli su ocistiti od smeca tu lokaciju i posjeci makiju, pa smo to i napravili, a namjeravamo urediti i pješacku stazu, rekao nam je Rosic koji u prvom trenutku nije shvatio da telefonom razgovara s novinarima, iako smo se predstavili. Kad smo mu ponovili da ga zovemo radi novinarskog posla, rekao je da ne želi razgovarati i spustio slušalicu.



Tako od njega nismo uspjeli doznati zašto je nasut dio obale i što to namjeravaju mještani Volma napraviti na desetak tisuca kvadrata državnog zemljišta. Na terenu su bili i opcinski komunalni redari u dva navrata te sastavili zapisnik o slucaju.



- Gospodin Rosic je sve odradio bez suglasnosti Opcine Medulin, tako da smo zatražili da obustavi radove. Neformalno mi je jednom spomenuo da planira urediti dio obale, no nikad nije zatražio nikakvu suglasnost ili poslao upit. Pohvalno je jedino što je ocišcen taj dio od smeca. Još cemo izaci na teren da vidimo što je sve tocno tamo napravljeno, kazao je nacelnik Goran Buic. Prema njegovim rijecima, dio spomenute lokacije ulazi cak i u program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.

Na teren je pak izašao njegov zamjenik Damir Demarin te naložio da se sve prijavi Luckoj kapetaniji i državnom odvjetništvu jer se zemljom nasipavala obala i krcilo bez koordinacije s Opcinom. U ovom su slucaju, kaže Demarin, oni koji su izvodili cijeli zahvat pretjerali sa samovoljom. (Tatjana GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter