Poslastica za 130 godina veslanja u Puli

S posljednje pulske regate održane u lipnju 2014. (D. ŠTIFANIĆ)
S posljednje pulske regate održane u lipnju 2014. (D. ŠTIFANIĆ)

Veslačka sezona otvorena je prošlotjednom regatom na Jarunu, a Pula je dobila čast da u subotu ugosti prvu ovogodišnju regatu Kupa Miljenko Finderle. Budući da su dvije regate toga kupa održane prošle godine, bit će ovo treća regata sezone, ujedno i jubilarna 30. pulska regata. Da sve bude u znaku jubileja, ove se godine obilježava i 130 godina veslanja u Puli. Tako će sutra s početkom u 11 sati, ukoliko vremenski uvjeti ne prisile organizatora na promjenu satnice, na 1500 metara dugoj stazi od Vallelunge do Riječkog gata veslačice i veslači iz čak 14 klubova Hrvatske i Slovenije krenuti u borbu za ukupnu pobjedu regate i pehar "Istra 100" namijenjen najboljima u juniorskoj konkurenciji. S obzirom na to da je tek početak nove veslačke sezone, teško je govoriti o favoritima, no trener domaćina, pulske Istre, Elvis Orbanić vjeruje da se i ova nova generacija njegovih izabranika može boriti za sam vrh.

- S obzirom na izrazito jaku konkurenciju, pri čemu u prvom redu mislim na moćne zagrebačke klubove Mladost i Trešnjevku, teško se možemo nadati da ćemo biti pobjednici regate, ali vjerujem da ćemo se uključiti u borbu za jedno od prva tri mjesta, kao i da imamo dobre izglede u borbi za pehar "Istra 100" - rekao je trener Orbanić. - Upravo su nam kvalitetni juniori A i juniori B naši glavni aduti ove sezone, a već ovi prvi ispiti će nam pokazati gdje se trenutno nalazimo u hrvatskom veslanju. Ovo je jedna nova generacija veslača našeg kluba i vjerujem da nam predstoje brojni uspjesi ove i idućih sezona.

Uz pulske armove na ovoj će regati nastupiti i preostala tri istarska kluba, porečki Adriaco, rovinjski Arupinum i Medulin. Start kvalifikacijskih utrka bit će u 11 sati, dok će finalne utrke startati u 14 sati, pri čemu bi posljednja, 22. utrka, ona dvojaca na pariće za seniorke, trebala startati u 16.12 sati. Organizaciju ove velike pulske utrke zajednički potpisuju HVS, Veslački savez Zagreba (VSZ), Veslački savez Istarske županije (VSIŽ) i VK Istra. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter