Poskupljuju vrtic, a ništa ne ulažu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roditelji vrticaraca u Potpicnu potpisuju peticiju protiv poskupljenja predškolske ustanove jer su nezadovoljni uvjetima u tamošnjem odjeljenju. Smeta ih što su troškovi održavanja navedeni kao jedan od razloga povecanja cijene za sto kuna, premda se u ovu ispostavu labinskog vrtica "Pjerina Verbanac" - kako nam prenosi inicijatorica "pobune" Snježana Kumer - godinama ništa ne ulaže.

Roditelji ce, podsjetimo - prema odluci labinskog gradonacelnika Tulija Demetlike, s kojom su se usuglasili i nacelnici opcina na Labinštini - od 1. studenog za devet i desetosatni boravak mjesecno placati 650 kuna.

- Tih sto kuna dodatni je udar na kucni budžet. OK, sve poskupljuje, ali kad je vec tako, neka nešto i daju zauzvrat. Nisam primijetila neko poboljšanje u tri godine otkako mi je mališan u vrticu. Nit' je kupljen namještaj, nit' kakva druga oprema, a mnogo je toga neprimjereno, pocevši od prilaza i neuredenog parkirališta, neodržavanog parka, oštecenih stepenica, do katastrofalne stolarije i fasade, objašnjava Kumer.

- Rijec je o djeci, i njima bi, valjda, trebalo nešto pružiti, a ne ih zakidati. Neka samo usporede naš vrtic u Potpicnu s onim labinskim! Ondje se ipak nešto radi, obnovljena je kuhinja, stolarija, ureduje se okoliš za igru, dodaje Kumer. Veli da ce peticiju, kad je kompletira, uz detaljno obrazloženje, predati nacelniku Opcine Kršan.

Iako je nezadovoljstvo adresirano na lokalnu zajednicu, Kumer zamjera i Irene Smokovic, ravnateljici vrtica "Pjerina Verbanac".

- Trudim se koliko mogu. Sami smo, kao vrtic, po svim odjeljenjima napravili maksimum, sitne popravke te kupili opremu potrebnu za rad. Nekorektno je tako prozivati me, bez pitanja jesam li se borila za uvjete dopisima i razgovorima s nacelnicima. Ne mogu biti jedini krivac, pitanje je koliko netko ima sluha i mogucnosti za ulaganja. Svaka opcina najbolje zna svoju situaciju, odgovara Smokovic i dodaje da je spremna s roditeljima poci k svakom nacelniku. (I. RADIC)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter