Poskupljuju trajekti i katamarani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Karte na svim trajektnim linijama koje povezuju kopno i otoke poskupjet ce u prosjeku oko 10 posto, a katamarani ce na pojedinim linijama poskupjeti cak 50 i više posto i to vec tijekom travnja ili najkasnije u svibnju.

Ministarstvo mora vec je dalo nalog Agenciji za pomorski linijski obalni promet da pripremi prijedlog novih cijena na svim trajektnim linijama u državi i to zbog drasticnog rezanja sredstava u državnom budžetu. Državni tajnik za more Mario Babic rekao nam je da bi ova godina mogla dovesti do manjka od 140 milijuna kuna u Jadroliniji, daleko najvecem putnickom brodaru, ukoliko se smanjenje subvencija za obalnu plovidbu ne bi nadoknadilo.

- Zbog štednje smo smanjili broj linija na pojedinim pravcima te privremeno ukinuli dužobalnu liniju Rijeka-Dubrovnik. To je donijelo uštedu od 35 milijuna kuna, ali je ta svota još uvijek nedovoljna, te sada moramo povecati cijene karata. Poskupljenje nece biti jednako na svim linijama, ali ce biti svugdje uvedeno. Na nekim linijama, primjerice brzobrodskim, gdje cijene iznose svega nekoliko eura, poskupljenje katamarana može biti i vece od 50 posto, cak i 100 posto vece. Na nekim trajektnim linijama gdje karta za vozilo i putnike košta više od 100 ili 200 kuna nece biti tako velikog poskupljenja, kaže Babic dodajuci da ce sve povlastice za otocane ostati i dalje na snazi.


Podijeli: Facebook Twiter