Poskoku dvije godine i dva mjeseca zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepravomocnom presudom pulskog Županijskog suda državljanin Hrvatske i BiH Ljubo Ilicic (56) zvani Poskok osuden je na jedinstvenu kaznu od dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog zloporabe droge, odnosno šverca lijekova i krivotvorenja isprava, tj. recepata za te lijekove. Drugooptužena u tom slucaju, državljanka BiH Vesna Radakovic (34), za krivotvorenje je recepata pak osudena na tri mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana.

Optužnica je teretila Ilicica da je 10. srpnja 2009. godine oko 23.30 sati na granicnom prijelazu Plovanija kod sebe imao 550 komada originalno zapakiranih tableta Dormicum od 15 miligrama, a koje sadrže tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga. Drugooptužena Radakovic, koja je bila u automobilu bosansko-hercegovackih registracijskih oznaka s Ilicicem, bila je optužena da je kod sebe imala 20 komada istih tableta te da je zajedno s Ilicicem krivotvorila recepte za taj lijek. No, Županijsko je državno odvjetništvo na koncu odustalo od optužbe protiv nje za držanje tableta.

Ilicic je za posjedovanje tableta osuden na dvije godine, a za krivotvorenje recepata na šest mjeseci zatvora. Na koncu ga je sudsko vijece, kojim je predsjedala sutkinja Gabrijela Marceta, osudilo na jedinstvenu kaznu od dvije godine i dva mjeseca zatvora. Morat ce platiti i sudske troškove u ukupnom iznosu od oko 10.800 kuna. Drugooptužena Radakovic ce morati platiti sudu dvije tisuce kuna.

Poskok i Radakovic za ova su kaznena djela vec bili nepravomocno osudeni 2010. godine na pet godina zatvora, odnosno pet mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. No Vrhovni je sud tu presudu ukinuo i predmet vratio na ponovno sudenje. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter