Poskok dolijao zbog tableta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Županijskom sudu u Puli, pred sudskim vijecem kojim predsjeda sutkinja Gabrijela Marceta, u cetvrtak je okoncano ponovljeno sudenje državljaninu Hrvatske i BiH Ljubi Ilicicu (56) zvanom Poskok i državljanki BiH Vesni Radakovic (34) za kaznena djela zloporabe droge te tzv. produljeno kazneno djelo posebnog slucaja krivotvorenja isprava.

Optužnica tereti Ilicica da je 10. srpnja 2009. godine oko 23.30 sati na granicnom prijelazu Plovanija kod sebe imao 550 komada originalno zapakiranih tableta Dormicum od 15 mg, koje sadrže tvar koja se nalazi na popisu droga. Drugooptužena Radakovic te je veceri bila s Ilicicem u automobilu bosanskohercegovackih registracijskih oznaka, a optužnica je tereti da je kod sebe imala 20 komada istih tableta. Ilicic i Radakovic terete se i za krivotvorenje bjanko recepata za taj lijek.

Državna odvjetnica Mirjana Zenzerovic odustala je od druge tocke optužnice koja se odnosi na drugooptuženu Radakovic, odnosno za držanje 20 komada originalno zapakiranih tableta Dormicuma, obrazlažuci da je rijec o vec presudenoj stvari.

Branitelj prvooptuženog Ilicica najprije je zatražio da se sasluša vještakinja psihijatrijske struke dr. Vesna Jovin ne bi li potom, nakon što su sudsko vijece i zamjenica državne odvjetnice Zenzerovic prihvatili taj prijedlog, od toga odustao jer vještakinja nije jucer mogla pristupiti glavnoj raspravi. Na koncu je nalaz vještakinje procitan.

Ilicicev branitelj u završnoj je rijeci uz ostalo kazao da je njegov branjenik putovao na dulji boravak u inozemstvo te da je zbog toga kod sebe imao vecu kolicinu lijekova Dormicum. Predložio je i da se Ilicicu ukine pritvor u kojem se nalazi vec 18 mjeseci.Branitelj drugooptužene Vesne Radakovic u završnoj je rijeci pak rekao da nisu dokazani bitni elementi kaznenog djela koji se njegovoj branjenici stavljaju na teret te da nije dokazana svijest o protupravnosti. Dodao je, uz ostalo, da nije dokazano zbog cega je Radakovic upisivala podatke u bjanko recepte, odnosno cilj.

Prvom presudom iz sijecnja 2010. godine, koju je Vrhovni sud ukinuo, Ilicic je bio osuden na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora, a Radakovic na uvjetnu kaznu od pet mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine.Objava presude Ilicicu i Radakovic zakazana je za danas u 13 sati. (Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter