Poskliznuo se i ozlijedio pri padu u more

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetrnaestogodišnjak s podrucja Pule lakše je ozlijeden u utorak oko 17.40 sati pri padu s Galebovih stijena na Valovinama u Puli.

Prema prvim informacijama, djecak se na obali poskliznuo te pao u more, gdje je pak doskocio na stijenu u vodi te se tada ozlijedio. Iako se zbog cinjenice da su alarmirane sve interventne službe, odnosno Hitna medicinska pomoc, vatrogasci i policija, cinilo da se radi o vrlo ozbiljnom slucaju tj. teškom stradavanju, ispostavilo se da je djecak pukom srecom samo lakše ozlijeden. Ima samo više ogrebotina po tijelu.

Tijekom spašavanja djecak je bio pri svijesti, a buduci da ga zbog nepristupacnog i strmog terena nije bilo moguce izvuci na obalu, brodicom jednog gradanina je u pratnji lijecnika i vatrogasaca prebacen na kopno, gdje je unesrecenog cekalo vozilo Hitne pomoci.

Policija je za našeg dolaska na Galebove stijene još uvijek osiguravala mjesto pada. Policijska traka bila je postavljena sa zapadne strane strme i izuzetno opasne stijene visoke sigurno više od deset metara.

"Ne znam što se dogodilo. Vidjeli smo da je neka gužva, bili su tu vatrogasci, Hitna pomoc i policija, ali unatoc tome nismo uopce shvatili što se dogodilo", rekla nam je jedna Puljanka koju smo kasno poslije podne zatekli u blizini Galebovih stijena.

Isti odgovor dobili smo od grupice Talijana koja je s cudenjem promatrala policajce u svojoj blizini. Kazali su nam da su na more došli nešto prije našeg dolaska te da ni oni ne znaju što se dogodilo.

Cijeli potez obale podno kampa Valovine pa sve do Galebovih stijena i željezne ograde koja odvaja civilnu i nekadašnju vojnu zonu Muzila izuzetno je opasan. Rijec je o prirodnoj plaži koja nije uredena, niti ima spasioca, ali ni oznaka upozorenja.

Svaka manja nepažnja kupaca, a pogotovo onih koji se odluce na skok na predjelu Galebovih stijena, može biti izuzetno opasna, pa cak i pogibeljna. Zbog velike visine ne prijeti samo opasnost od skoka na stijenu, bilo onu iznad ili ispod vode, vec i na doskok skakaca.


Podijeli: Facebook Twiter