Posjetitelji uživali u prvoj večeri jubilarnog izdanja festivala


Outlook festival dogurao je do svog desetog izdanja, a jubilarno izdanje otvoreno je večeras u Areni gdje su se sakupili ljubitelji bass glazbe i soundsytem kulture. Da zabave publiku bili su zaduženi redom DJ Shadow koji je otvorio večer, zatim brojni Outlook Orchestra pod ravnanjem Tommyja Evansa te Dizzie Rascal koji je u jednoj pjesmi sebe opisao kao "bassline junkieja", a što je opis koji bi vjerojatno mogao pristajati i svima onima koji su danas platili kartu i koji će ostati i uživati na festivalu do nedjelje.

Večeras je središte zbivanja bilo u Areni, tjedan dana nakon velikog koncerta kojim je otvoren festival Dimensions, a na kojem je zvijezda bila Grace Jones. Mlada publika okupila se sinoć u amfiteatru i uživala u nastupima izvođača te se zagrijala za nastavak u Štinjanu.

Tamo je pak na 11 pozornica u i oko tvrđave Punta Christo za njih spreman velik izbor glazbe po njihovom ukusu koju će izvoditi čak 315 glazbenika od kojih će neki nastupiti više puta. Organizatori su i ove godine doveli najbolje svjetske hip-hop, dub, reggae, drum&bass, dubstep DJ-e, producente, MC-je i članove soundsystema.

Podsjetimo i da će u vrijeme Outlooka linija 62 od pulskih Giardina do Puntižele prometovati od danas u ponoć. Ostali polasci bit će u 01.00, 02.00, 03.00, 04.00 i 05.00 sati. Linija će voziti do ponedjeljka. U vrijeme trajanja Outlook festivala prometovat će linije 5 (Giardini-Štinjan-Giardini) i linija 5a (Giardini-Puntižela-Giardini). (M. RADIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter