Posjetitelji uživali u majstorstvu blues velikana

The Gamblers (Neven JURJAK)
The Gamblers (Neven JURJAK)

U nedjelju je u Umagu odsviran zadnji nastup i s time je završio ovogodišnji, 6. UmaGoBlues festival, koji je već nakon prve godine zauzeo posebno mjesto u kalendaru događanja Grada Umaga.

Kroz tri dana, blues se mogao čuti na različitim lokacijama grada, a ovaj je festival svojim programom i odabirom renomiranih blues glazbenika, oduševilo i domaće, i turiste. Tokom dana, svjetska blues imena sudjelovala su u radionicama i jam sessionima, koji su bili dostupni svima. Svakog dana održavala se tzv. Jutarnja kava u gradskim kafićima, poslijepodne su se organizirale razne muzičke radionice, a večernje muziciranje održavalo se u novootvorenom Charlie's Baru u Parku Umag.

Cjelodnevni programi

Građani i turisti mogli su pogledati izložbu fotografija, retrospektivu prvih pet edicija Umagoblues festivala, koja je privukla veliku pozornost, a smještena je bila na umaškom Trgu Slobode, gdje su svake večeri, do kasno u noći, nastupali kako mladi blues izvođači, tako i renomirani glazbenici .Organizatori su se pobrinuli za svaki detalj, tako i za Gastro point, gdje su posjetioci uz zvukove vrhunskog bluesa uživali u domaćim delicijama i vrhunskim istarskim vinima.

Na šestom izdanju UmaGoBluesa, uz mlade domaće snage, Vervet, Wrong Bussines, The Blue Point te Delta Blues Gang, svojim nas je koncertom počastio i mladi gitaristički genije, Laurence Jones. Bio je tu i fantastični Ian Siegal, jedan od najinventivnijih blues glazbenika današnjice, te višestruki dobitnik Blues Awarda, umašku je publiku oduševio svojim nastupom.

Među brojnim izvođačima koji su publici priuštili predivne zvukove

bluesa, možemo izdvojiti dobro nam znanog Michaela Roacha, Johnnyja Marsa, Delta Blues Gang, Sanjina ''Machineguna'' Banića, Wrong Business, The Blue Point, Marka Jovanovića, The Bayou Side, The Gamblers itd.

Dobra interakcija

Organizatori ovog uspješnog festivala izrazito su zadovoljni

ovogodišnjom edicijom i reakcijama publike.

- Imamo sreće što su došla velika svjetska imena bluesa i prvi u Hrvatskoj smo doveli Laurencea Jonesa, koji će se za par godina zasigurno naći na samom vrhu blues scene. UmaGoBlues je dokazao kako njeguje kvalitetnu glazbu, a to su prepoznali mnogobrojni posjetitelji koji su slušali, uživali u muzičkom, scenskom i stvaralačkom majstorstvu blues velikana. Prezadovoljni smo interakcijom s publikom, a već od sutra počinjemo pripreme za sljedeću, sedmu ediciju festivala. Zahvaljujem se Gradu Umagu i Turističkoj zajednici i ostalim sponzorima što su prepoznali kvalitetu ovog događaja i dali nam potporu, što je znak da radimo pravu stvar, rekao je Vladimir Brajan, direktor festivala. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter