Posjetite svijet od selotejpa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Impozantna instalacija dizajnerskog kolektiva Numen/For Use stvorena od 30 kilometara trake selotejpa, a posebice njen unutarnji magican prostor, i dalje su dostupni javnosti u potkrovlju bivše pulske tiskare.

Nakon uspješnog službenog otvaranja prošlog petka, instalaciju je i tijekom vikenda posjetio izvjestan broj ljudi, a mnogi su se po gradu raspitivali može li se i dalje razgledati.

U unutrašnjosti instalacije za vikend su posebno uživala djeca, krecuci se po tom zacudnom prostoru bez triju klasicnih dimenzija poda, stropa i zida. Svjetla se u nešto mracnijem potkrovlju pale i tijekom dnevnog obilaska, pojacavajuci pritom cjelokupni doživljaj.

Kako smo vec pisali, nije suština samo vanjskom atraktivnom izgledu tog gigantskog pauka, vec u fizickom, ali i emotivnom i psihološkom doživljaju posjetitelja koji ulaze i postupno otkrivaju unutrašnjost, u kojoj ugoda vrlo brzo zamjenjuje pocetni oprez i strah od propadanja.

Kako saznajemo u Muzeju suvremene umjetnosti Istre, potkrovlje bivše tiskare moguce je posjetiti svakog dana od 11 do 20 sati, osim ponedjeljka, uz prethodnu najavu na telefonski broj 052/423-205 (do 16 sati) ili na mobitel 098/535-509.

Usput, prije ulaska u unutrašnjost instalacije kroz omanju rupu s donje strane, a takav je red zadan prilikom službenog predstavljanja, skida se obuca, a unutra mogu biti istodobno najviše cetiri osobe koje se, bez skakanja, krecu - cetveronoške.


Podijeli: Facebook Twiter