Posjetite sajam i ulovite poslovnu priliku

S prošlogodišnjeg sajma (N. LAZAREVIĆ)
S prošlogodišnjeg sajma (N. LAZAREVIĆ)

Ovogodišnji Sajam poslova u Istri održat će se u petak, 23. listopada, na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", a ove će godine na njemu sudjelovati 50-ak izlagača koji će posjetiteljima prezentirati brojne mogućnosti vezane uz tržište rada. Najavile su to danas predstojnica pulskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Tanja Lorencin Matić i dekanica Fakulteta ekonomije i turizma Danijela Križman Pavlović.

Obje su istaknule da se ove godine sajam organizira na fakultetu, što nije slučajnost, te dodale da je cilj mlade što prije informirati o ponudi i potražnji na lokalnom tržištu rada te ih povezati s poslodavcima još tijekom obrazovanja. Lorencim Matić je najavila da će se na fakultetu organizirati izložbeni punktovi s informacijama za posjetitelje gdje će se zaprimati ponude tražitelja posla te dodala da će prezentaciju održati šest tvrtki koje u ovom trenutku trebaju zaposlenike. To su Uniline, Adecco, Transcom Worldwide, Infobip, Namještaj Mima i Valamar Riviera koje će svaka u polusatnom izlaganju posjetiteljima predstaviti svoje poslovanje.

U sklopu sajma, održat će se i završna konferencija projekta  "Burza poduzetničkih ideja" u organizaciji udruge mladih i Alumini FET "Dr. Mijo Mirković" iz Pule te Udruge START UP. Uz to, održat će se i prezentacija pet najuspješnijih poslovnih planova i licitiranje za najbolju poduzetničku ideju koju će financijski potpomoći poslovni anđeli i drugi poduzetnici.

- U sklopu završne konferencije, pulski ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje će mladima prezentirati potpore za samozapošljavanje, a svoja će iskustva prenijeti i dvije korisnice naših potpora koje su otvorile tvrtke, istaknula je Lorencin Matić.

Naglasila je da su u fokusu ovogodišnjeg sajma mladi te je istaknula da zahvaljujući mjeri Stalni sezonac sezonski radnici imaju plaćeno mirovinsko osiguranje, novčanu naknadu, ali više nisu u statistici nezaposlenih na Zavodu. Dodala je da tu potporu mogu dobiti samo oni kojima poslodavac može jamčiti maksimalno šest mjeseci rada u sezoni.

Dolazak na sajam najavio je i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah.

Uniline organizira dan otvorenih vrata

U sklopu sajma ministar rada Mirando Mrsić će u pratnji zainteresiranih tražitelja posla posjetiti prostore tvrtku Uniline u Puli. Naime, Uniline je odlučio ići korak dalje i toga dana otvoriti svoja vrata tražiteljima posla. Bit će to prilika da se zainteresirani  neposredno upoznaju sa svim uvjetima rada u toj tvrtki. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter