Posjetite izložbu leptira u Londonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Londonskom National History Museumu otvorena je spektakularna izložba Butterfly Explorers na kojoj su izložene stotine vrsta živih leptira cija su prirodna staništa Južna i Sjeverna Amerika, Azija i Afrika.

Posjetitelji se na ovoj izložbi živih eksponata imaju priliku upoznati s leptirima koji žive na navedenim kontinentima, identificirati ih te dobiti uvid u njihov nacin života.

Prava ekskluziva su male komore u kojima posjetitelji mogu vidjeti ciklus pretvaranja leptira iz larve u cahurici te rijetki prizor njegova izlaska iz kukuljice.

U dvorišnom dijelu muzeja kreiran je tipicni britanski vrt s primjercima leptira koji obitavaju u Velikoj Britaniji, a posjetitelji mogu dobiti upute kako te leptire privuci u svoje privatne vrtove. U sklopu vrta napravljen je labirnit i malo igralište za djecu.



Osim toga, uz izložbu su osmišljene zabavne interaktivne aktivnosti i šaroliki informativni paneli, a obožavateljima leptira na raspolaganju je i suvenirnica s raznim artiklima posvecenim leptirima. Iako na izložbi mogu uživati svi posjetitelji ona je posebno prikladna za obitelji s djecom.

Butterfly Explorers dio je svjetskog obilježavanja i proslave Medunarodne godine posvecene raznolikosti vrsta pa je intencija ove izložbe upozoriti i motivirati na aktivnosti koje bi utjecale na opstanak postojecih životinjskih i biljnih vrsta.

Za sve one koji se zateknu u Londonu preporuka je da svakako posjete ovu iznimnu i jedinstvenu izložbu koja ce biti otvorena sve do 26. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter