Posjetili smo prve vrsarske trojke

Obitelj Popović na okupu - Ljiljana i Serđo s Ivom i trojkama Ivanom, Tinom i Teom (Jelena PREKALJ)
Obitelj Popović na okupu - Ljiljana i Serđo s Ivom i trojkama Ivanom, Tinom i Teom (Jelena PREKALJ)

Prve trojke u općini Vrsar - Ivan, Tina i Tea Popović - od kraja proteklog tjedna ponovno su na okupu, u toplom roditeljskom domu u Bralićima zajedno s roditeljima Ljiljanom i Serđom, četverogodišnjom sestricom Ivom i 82-godišnjim pranonom Ivanom, kojeg svi zovu Nini.

Najmanja Tina, s 1.450 grama i 42 centimetra, tjedan je dana duže ostala na njegovanju u Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničkog bolničkog centra Rijeka, gdje su bebe rođene rano ujutro 4. listopada, u prvom ovogodišnjem trostrukom porodu u tom rodilištu.

Malena se navikla na bočicu i dobila na težini, a sad se već savršeno uklopila u rutinu hranjenja, presvlačenja, kupanja i spavanja. Sve se to, izuzev večernjeg kupanja, ponavlja svaka tri sata za sve troje ovih prelijepih ružičastih štručica koje smo zatekli kako jedna uz drugu bezbrižno spavaju u zajedničkom krevetiću, u sobi koju dijele s roditeljima i sestricom.

- Izuzetno su dobri, kao iz priručnika za roditelje, i to je sve što zasad rade. Naravno, znaju i protestirati, i to glasno, posebno Ivan! Čim na vrijeme ne dobiju ono što trebaju, ako slučajno zaspem dvadesetak minuta dulje, odmah ih se itekako čuje! Odspavaju svoja tri sata, a onda… uzmeš u ruke prvu, presvučeš ju, nahraniš… i tako redom. Za sve imam majčinog mlijeka i dok jednog dojim, druge dvije dobiju bočicu, smije se 31-godišnja mama.

I Iva vrlo rado brine o malenima, donese pelene, čuva ih, mazi, ljubi i često zna reći da ih voli i nikome ih neće dati. Uigranu ekipu čini još tata Serđo, koji se sprema uzeti godišnji odmor da bi se bar nakratko potpuno posvetio obitelji.

U međuvremenu je tu Ljiljanina mama Ivanka koja je došla iz Vukovara da bi pomogla prvih mjesec dana, jednako kao što to konstantno čini i Serđova mama Ljiljana, koja iz susjedne kuće priskoči kad god je u mogućnosti. Tu su još i Serđov otac Darko te brat Davor sa suprugom Biljanom i trogodišnjom Elenom. Velika složna obitelj.

S velikom radošću dolaze i brige, počevši od onih ekonomskih. Kolica su u Trstu puno povoljnija nego u Hrvatskoj, ali ipak je za njih trebalo izdvojiti desetak tisuća kuna. Već je to gotovo cijeli iznos koji Općina Vrsar izdvaja za novorođenčad - po četiri tisuće kuna za svako.

Veliki su izdatak i pelene, pa kad je naišao na akcijsku cijenu Serđo je odmah kupio 15-ak paketa. Dohranjivanje, bar zasad srećom, nije potrebno, jer bi ono značilo 80 kuna dnevno za mlijeko u prahu. No, odjeća i sve s čime im netko može uskočiti itekako će dobro doći, priznaje nam ovaj sretni par, po zanimanju komercijalist i konobarica.

A što im najviše treba? "Paaa… auto sa sedam sjedala", kažu uz smijeh. (Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter