Posjet europskom sajmu pršuta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici Opcine Tinjan, županijskog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu i clanovi Udruge pršutara Istarske županije posjetili su najveci europski sajam pršuta u San Daniele nedaleko od Udina.

U sklopu posjeta vidjeli su i najvecu pršutanu u San Daniele DOK Dall' AVA, koja godišnje proizvode preko sto tisuca pršuta. Obišli su sve faze i tehnologiju proizvodnje. U Conzorziu del prosciutto di San Daniele predstavljena im je manifestacija u ciju se promociju utroši više od 200 tisuca eura, a u tri je dana posjeti više od 300 tisuca ljudi. No, organizatori su ipak priznali da su u konacnici ipak «u minusu» iako manifestacija ima 25 godišnju tradiciju i poznata je diljem Europe.

U vrijeme sajma pršutane se predstavljaju u svojim prostorima, a sve ih zajedno povezuje besplatna autobusna linija. Nekoliko ih je u centru grada, u dane sajma stalno su otvorene, nude pršut i organiziraju degustacije i promocije. Mnoštvo štandova i punktova stalno rade, a mogu se posjetiti Muzej i Kuca pršuta.


Podijeli: Facebook Twiter