Posječene četiri ladonje u Ulici Starih statuta


Danas je, prema najavi, započelo uklanjanje četiri stabla ladonje u Ulici Starih statuta u Puli. To je odmah izazvalo reakcije okolnih stanara koji su se obratili našoj redakciji.

- S nevjericom čitamo vijest o uklanjanju četiri stabla na Punti i to zbog autobusnog ugibališta. Kako živimo na Punti već pola stoljeća, ne možemo vjerovati da je to doista bilo nužno! Punta već ima dva sasvim uhodana velika ugibališta, jedno u Splitskoj ulici i drugo u Flavijevskoj ulici. Zbog tih ugibališta se nikad nije trebao micati drvored. Zašto je ovog puta, a pogotovo ako će saditi druga stabla, posječen drvored? Nije li to još jedno trošenje ionako skromnih gradskih sredstava za komunalno održavanje, upitao se tamošnji stanar Ivan Hrvatin.

Dodao je da se micanjem drvoreda narušava izgled jednog od najljepših dijelova grada da bi se opet dobilo isto ugibalište i novo drveće, ali naravno puno manje i skromnije.

Kako je rečeno iz Grada Pule, po dovršetku plinofikacije koja je u tijeku u toj ulici, u roku od mjesec dana izgradit će se novo autobusno ugibalište vrijedno 220 tisuća kuna koje je povjereno tvrtki Cesta. Upravo stoga bilo je sada nužno ukloniti stabla. No, iz Grada su poručili da će se istovremeno obaviti zamjenska sadnja stabala čempresa i ladonje i to na zelenoj površini s lijeve, s desne strane i iza nadstrešnice autobusnog stajališta, a potom i sadnja ukrasnih grmova. (S. Z. T., snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter