Positiva fest u Monviju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bosanskohercegovacki glazbeni sastav Dubioza kolektiv predvodnik je Positiva festa koji ce se danas održati u rovinjskom zabavnom centru Monvi. Od domacih snaga na festivalu ce nastupiti zagrebacki bend Postolar Tripper te porecki Cirkus.

Dubioza kolektiv osnovan je 2003., a danas okuplja sedam glazbenika. Njihova je glazba mješavina reggaea, duba i rocka uz poneki folk ritam, a osim po svom osebujnom zvuku, bend je poznat i po jakim politickim porukama u svojim pjesmama. Ove godine izdali su svoj peti album "5 do 12", s kojeg su pjesme "Recesija", "Kokuz" i "Balkan funk" vec postale hitovi.

Zagrebacki Postolar Tripper izdao je dva albuma na kojima kombinira elemente reggaea, skaa, hip hopa i funka, a najpoznatiji su po hitovima "Cuvaj se sinjske ruke", "Tužna prica o selu" i "Jamo Rasta".

Cirkus je trenutno jedan od najperspektivnijih istarskih bendova, a najbolje ih se može opisati kao spoj KUD Idijota i Gustafa. Rade više od dvije godine, a njihova glazba je kombinacija reggaea, skaa i punka.

Festival pocinje u 22 sata.


Podijeli: Facebook Twiter