Pošesima infrastruktura, Medulinu kanalizacija

Naselje Pošesi konačno će biti primjereno komunalno opremljeno (T. GRBIĆ)
Naselje Pošesi konačno će biti primjereno komunalno opremljeno (T. GRBIĆ)

Gotovo zaboravljeno medulinsko turističko naselje Pošesi pored hotela Belvedere konačno dolazi na svoje - do Uskrsa će imati kompletnu infrastrukturu, na što čeka već više od 15 godina. Trenutno se asfaltiraju prometnice.

- Približavamo se kraju gradnje infrastrukture - naselje će dobiti kanalizaciju i oborinsku odvodnju, struju, vodu, javnu rasvjetu, i to u suradnji s tvrtkom Ariana turist vile, s kojom Općina ima ugovor po kojem će se 4,2 milijuna kuna komunalnog doprinosa kompenzirati s radovima na infrastrukturi, a dio radova koji budu odrađeni u iznosu većem od 4,2 milijuna kompenzirat će se s budućim komunalnim doprinosom. Po završetku radova Općina će tako preuzeti infrastrukturu i vredniju od tog iznosa, rekao je na gradilištu medulinski načelnik Goran Buić.

U Medulinu se gradi i dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva. U tijeku je gradnja poslovnih prostorija DVD-a, površine 250 kvadrata, slijedi gradnja garaže od 300 kvadrata te kat od 200 kvadrata. Vrijednost doma je 2,6 milijuna kuna, od čega 53 posto financira Općina, a ostatak Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova.

Za zimskih praznika izgrađeno je 70 metara kanalizacije kod  medulinske škole, a još se čeka spajanje na glavni vod sustava odvodnje. Vrijednost investicije je 75 tisuća kuna. Škola je dosad trošila 25 tisuća kuna godišnje na pražnjenje septičkih jama.

Gradi se kanalizacija i kod restorana Vanga u dužini od 180 metara, gdje će biti spojeno 20-ak objekata. Iza kafića Nebeski gradi se 150 metara mreže, iza Puljanke 150 metara i kod ljekarne 280 metara, a gradi se i na Vrčevanu. Radovi će biti gotovi polovicom svibnja.

Spajanje na mrežu ići će tek po izgradnji uređaja za pročišćavanje, najkasnije u rujnu 2014. Raspisan je natječaj za gradnju kopnenog i podmorskog dijela ispusta uređaja Marlera. Otvaranje ponuda je 13. veljače u Hrvatskim vodama u Zagrebu. Nakon toga ide potpisivanje ugovora i radovi startaju početkom ožujka. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter