Posebno uspješan tjedan za pulskog umjetnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski likovni umjetnik Vedran Šilipetar dobitnik je 1. Nagrade za slikarstvo na manifestaciji ex tempore - Ars sacra u Vižinadi za rad "Uznesenje" u kombiniranoj tehnici na platnu.

Druga nagrada je pripala Slavici Oplanić iz Novigrada za rad "Muzika 3", dok je treću nagradu dobila Amina Konate Visintin iz Poreča za rad "U potrazi za milosrđem".

Inače, ova se manifestacija održava na Blagdan svetog Jeronima u Vižinadi, a koji se slavi i kao Dan općine Vižinada. Ex tempore – ars sacra manifestacija je koja okuplja veliki broj slikara iz Istre i šire regije koji se natječu u likovnom izričaju na slobodne i sakralne teme i svoje radove stvarane toga dana prezentiraju na Battistelinoj šterni. Organizator ovoga natječaja je Zajednica Talijana Vižinade i njena Turistička zajednica Općine Vižinada koja i na ovaj način doprinosi produženju turističke sezone ovoga kraja.

Ove godine 17 autora izložilo je 25 svojih radova rađenih u slikarskoj tehnici. Nagrade je dodijelio stručni žiri u sastavu i posebnom povjerenstvu mr. art. Marina Pacenti, profesorica likovne umjetnosti u OŠ Jože Šurana Višnjan, mr. Marino Baldini, povjesničar umjetnosti i Ester Diklić, predsjednica Udruge likovnih umjetnika LUP-a iz Poreča.

- Inače, protekli je tjedan bio uspješan za mene jer sam u svega par dana osvojio dvije vrijedne nagrade, treću nagradu za slikarstvo na grožnjanskom ex temporeu na kojoj mi je čestitalo puno kolega iz struke. To je dokaz da grožnjanski ex tempore ima svojevrsnu težinu i rejting te da je osvajanje nagrade ipak stvar prestiža. Nagrada na Ars Sacra meni je posebno draga jer se radi o jubilarnoj desetoj po redu manifestaciji koja potiče na promišljanje u sferi duhovnosti i mistike što je za mene poseban izazov, kazao je Šilipetar. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter