Posebno izdanje Corvette za 100. rodendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Chevrolet, osnovan prije stotinu godina od strane jednog od prvih vozaca autoutrka, Švicarca Louisa Chevroleta, slavi svoju tradiciju u automobilistickom sportu modelom 2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette. Ona dolazi u elegantnoj crnoj boji, s jedinstvenim dizajnerskim elementima i naprednom tehnologijom karakteristicnom za Corvette.

2012 Centennial Edition
paket bit ce dostupan na svim modelima Corvette, ukljucujuci Grand Sport, Z06 i ZR1, i to pocevši od ovog ljeta. Poseban paket opreme inspiriran je Chevroletovim trkacim korijenima koji su se prvenstveno odrazili kroz medunarodnu slavu Corvette na trkacim stazama te cuvenosti po masovnoj proizvodnji automobila sposobnih za najviše performanse.



Chevrolet ce ponuditi Corvette Z06 Centennial Edition na specijaliziranoj aukciji automobila Barrett-Jackson namijenjenoj kolekcionarima, koja se održala ovog vikenda u West Palm Beachu na Floridi. Sav prihod bit ce doniran dobrotvornoj udruzi za borbu protiv raka Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Bit ce to stota 2012 Corvette s proizvodne trake, a broj šasije završavat ce znamenkama "00100".

Chevrolet Centennial Edition Corvette izražava trkacu tradiciju ovog branda i to radi pomocu elegantnog i modernog izgleda. Paket Centennial Edition dolazi ekskluzivno u boji Carbon Flash Metallic sa satenski crnim ukrasima i jedinstvenim Centennial Satin Black naplatcima s crvenim kocionim celjustima.



Kotaci su konstruirani od laganog lijevanog aluminija te na modelu Z06 ukljucuju tanku površinsku crvenu crtu oko oboda. Kotaci su specificni za odredene modele Corvette: tako primjerice kupe, kabrio i Grand Sport dolaze s 18 i 19-incnim kotacima, a Z06 i ZR1 s 19 i 20-incnim. Selektivna magnetska kontrola vožnje - tehnologija naprednog ovjesa s najbržim vremenom reakcije na svijetu razvijena baš za Corvette - nalazi se na svim Chevrolet Centennial Edition Corvette modelima.


Podijeli: Facebook Twiter