Posebna tema energetika i obnovljivi izvori energije


Jučer su u Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Boris Miletić, istarski župan Valter Flego i pročelnik Ureda grada Aleksandar Matić održali prijem za organizatore jubilarnih 10. Dana inženjera elektrotehnike koji će se u Puli održati od 5. do 7. listopada 2017. godine.

- Organizirali smo prijem da bi se zajedno bolje usuglasili te saslušali prijedloge s obzirom na to da nam je želja da uz prijašnja iskustva planiramo još bolji sadržaj ove godine. Hvala vam još jednom što ste ponovno odabrali Pulu kao domaćina, kazao je Miletić.

Istarski župan predložio je strateško povezivanje s domaćim tvrtkama i proizvođačima s ciljem da sama Istra bude što bolje zastupljena tijekom održavanja susreta. Predsjednik organizacijskog odbora 10. Dana inženjera elektrotehnike Darko Angebrandt zahvalio se Gradu Puli i Istarskoj županiji na potpori.

- Ove godine tijekom održavanja susreta očekujemo 500 stručnjaka iz područja elektrotehnike među kojima će se naći i međunarodni gosti. Prvih smo osam susreta organizirali u Zadru te smo prošle godine prvi puta prešli u Pulu što se pokazalo uspješnim potezom. Veliki interes izlagača i nove serije proizvoda garantiraju tehnički bolji program, a uz to posebnu ćemo temu susreta posvetiti energetici i obnovljivim izvorima energije, poručio je Angebrandt.

Dani inženjera elektrotehnike održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te domaćina Istarske županije i Grada Pule. (S. Z. T.)




Podijeli: Facebook Twiter