Posebna klupa za korisnike Vile Marije

Za ugodniji boravak korisnika Doma - klupa u terapeutskom parku (D. MEMEDOVIĆ)
Za ugodniji boravak korisnika Doma - klupa u terapeutskom parku (D. MEMEDOVIĆ)

Članovi pulski Lions kluba, u suradnju s tvrtkom Vibrobeton, donirali su danas betonsku klupu Cityblock pulskom Domu za psihički bolesne odrasle osobe Vila Marija. Klupa je postavljena u terapeutskom parku koji se nalazi unutar ustanove, a prema riječima Patrizije Milani, koja je uz pulsku umjetnicu Luanu Lojić dizajnirala klupu, ta će donacija korisnicima Doma uljepšati i olakšati boravak u ustanovi.

- Posebnu smo pažnju posvetili oslikavanju klupe. Boje su pomno birane i osmišljene da pozitivno utječu na raspoloženje korisnika što je od izuzetne važnosti za njihovu terapiju, rekla je Milani. Dodala je da je klupa otporna na sve vremenske uvjete i grafite jer je premazana posebnim sredstvom pa se nečistoće mogu lako izbrisati.

Predsjednica pulskih Lionsa Nela Načinović kazala je da se nada da će klupa doprinijeti ugodnijem boravku korisnika u parku. Ravnateljica Doma Vesna Sperath pojasnila nam je da je terapeutski park od izuzetne važnosti za korisnike jer povoljno utječe na njihove zdravlje. Iako je još u fazi izgradnje, veća sada su ondje osmišljeni vrtovi s voćem i povrćem o kojem se brinu isključivo korisnici. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter