POS Umag: Za 55 stanova triput više zahtjeva

Prva zgrada iz POS-a u Umagu je otvorena krajem travnja (J. PREKALJ/arhiva)
Prva zgrada iz POS-a u Umagu je otvorena krajem travnja (J. PREKALJ/arhiva)

Na oglasnim pločama i službenim web-stranicama Grada Umaga objavljen je prijedlog liste prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje.

Uz njega objavljen je i popis podnositelja zahtjeva koji ne ispunjavaju uvjete prema odluci o uvjetima, mjerilima i postupku za određivanje reda prvenstva za kupnju POS-ovih stanova, kao i onih koji su predali nepotpune zahtjeve. Grad je javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova objavio u ožujku, s rokom do 17. travnja.

Bit će to druga POS-ova zgrada, koja će se također, kao i ova prva s 39 stanova koja je svečano otvorena krajem travnja, nalaziti u naselju Komunela, u blizini Doma umirovljenika. Gradski vijećnici proljetos su prihvatili da Grad ondje svoje zemljište ponovno prenese na državnu Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama koja je nositeljica investicije.

Grad će osigurati i uređenje komunalne infrastrukture, zajedno s priključcima te ostvariti prihod od prodaje stanova u iznosu od 35 posto cijene koja će biti utvrđena ugovorom. Isplata će se obaviti u roku od dva mjeseca po naplati APN-a od kupaca, na temelju zaključenog predugovora o kupoprodaji.

Projekt POS-a, kojim se omogućava rješavanje stambenog pitanja po povoljnijoj cijeni od tržišne, u Umagu je pokrenut 2010. Napravljena je anketa po kojoj su zainteresiranost iskazala 363 građana. Na listi prvenstva za prvu zgradu bilo je 112 kandidata, a za ovu drugu čak 147.

U novoj zgradi bit će najviše 55 stanova, što ovisi o strukturi i broju članova domaćinstva, tj. podnositelja zahtjeva koji su na konačnoj listi prvenstva. (T. KOCIJANČIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter