POS u Pazinu: Kvadrat stana 990 eura

Ovako bi trebala izgledati buduća stambeno-poslovna zgrada s POS-ovim stanovima u Pazinu
Ovako bi trebala izgledati buduća stambeno-poslovna zgrada s POS-ovim stanovima u Pazinu

- Jedna od najvažnijih zadaća nam je povećanje kvalitete života sugrađana, rekao je gradonačelnik Pazina Renato Krulčić na predstavljanju projekta zgrade poticane stanogradnje u Pazinu.

Nalazit će se u Ulici Miroslava Bulešića, na mjestu na kojem je sada zgrada u čijem je prizemlju mehaničarska radionica. Taj će se objekt ukloniti i ondje izgraditi stambeno-poslovna trokatnica s 13 stanova, rekao je Daniel Maurović, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo.

U prizemlju će biti 4 poslovna prostora i stan za osobu s invaliditetom, a na katovima po 6 dvosobnih i trosobnih stanova, površine od 53 do 75 kvadrata. Uz to, svakom stanu u prizemlju pripada odgovarajuće spremište, a u dvorištu su parkirna mjesta. Svi koje zanimaju ovi stanovi ili poslovni prostori mogu 26. veljače u 18 sati u gradskoj vijećnici prisustvovati predstavljanju projekta.

Cijena kvadrata ovih stanova je 990 eura, navela je Maja Stranić Grah, gradska pročelnica za financije i proračun. Grad je uputio dopise svim bankama koje djeluju u Pazinu, a ugovori o kreditiranju potpisat će se s onom koja ponudi najpovoljnije uvijete, rekla je Stranić Grah.

Na pitanje koliki je, po anketama, interes za poticanu stanogradnju, gradonačelnik Krulčić odgovorio je da ima 40-ak zainteresiranih, uglavnom u dobi od 26 do 36 godina. Upravo je objavljen natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju POS stanova i utvrđivanje liste prvenstva.

- Prije početka gradnje trebalo bi prodati barem 10 stanova, dodao je Krulčić. Pozvao je na kraju sve zainteresirane da dodatne informacije potraže u gradskom komunalnom odjelu. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter