POS Pula: Prvi stanari useljavaju početkom listopada

U tijeku radovi na okolišu (D. ŠTIFANIĆ)
U tijeku radovi na okolišu (D. ŠTIFANIĆ)

Prvi stanari u stanovima izgrađenim prema Programu društveno poticajne stanogradnje (POS) u Šijani očekuju se krajem rujna ili početkom listopada.

Prema informacijama iz Grada Pule, na posljednjem sastanku izvođača radova, investitora, nadzornog organa i predstavnika Grada Pule je, naime, utvrđeno da je realno očekivati da će okončanje svih radova i tehnički pregled objekata biti gotovi u iduća dva tjedna.

Također, potpisivanje konačnog kupoprodajnog ugovora i predaja ključeva vlasnicima planira se za kraj rujna ili početak listopada, dva mjeseca prije roka, stoga je vrlo vjerojatno da će tada i useliti prvi stanari.

- Stanovi su gotovi, odnosno 99 posto radova je okončano, prema onom što sam vidio, preostali su još "fini" radovi u stanu i oko zgrade, veli nam jedan od budućih stanara POS-a u Šijani. U trenutku kada smo razgovarali, nije znao točan datum useljenja, no kazao nam je da u predugovoru koji je već potpisao, krajnji je rok kraj 2013. godine za predaju ključeva. Rekao je također da je zadovoljan stanom i onim što je dosad vidio te da ga veseli skoro useljenje.

Tijekom našeg obilaska dviju zgrada u Šijani, i mi smo se uvjerili da su radovi pri kraju. Stanovi koje smo obišli u potpunosti su gotovi, preostalo je još završno čišćenje od prašine. Isto je i s hodnicima gdje se još obavljaju završni poslovi oko ormarića za struju.

Pri kraju su također i radovi na okolišu zgrade, postavljaju se posljednje ploče, rubnici te pristupna cesta. Da će sve biti spremno za useljenje početkom listopada potvrdili su nam i tamošnji radnici koje smo zatekli, a koji nam vele da neće biti kašnjenja jer sve teče prema planu, a i vrijeme im ide na ruku.

POS stanovi u Šijani, podsjetimo, izgrađeni su prema programu društveno poticajne izgradnje koja podrazumijeva financijsku participaciju države i lokalne zajednice što znači da kupac dobiva nižu cijenu od tržišne.

Kvadrat POS stana u Šijani tako košta 895 eura. Izgrađene su dvije zgrade s ukupno 65 stanova. U jednoj je 37 stanova, u drugoj 28 stanova različitih kvadratura. Ukupna vrijednost cijele investicije je 29,2 milijuna kuna od čega s 6,2 milijuna kuna sudjeluje Grad Pula. U budućnosti se ondje još planira izgraditi vrtić i škola. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter