Poruke sadašnjoj i novoj vladi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na subotnjem prosvjedu protiv Vlade na pulskoj se Portarati okupilo dvjestotinjak ljudi. Glavni zahtjev prosvjednika i dalje je bio odlazak Vlade Jadranke Kosor i HDZ-a, a govorilo se i o zahtjevima koje ce morati ispuniti nova Vlada.

Medu njima su: obustava novih privatizacija te nacionalizacija vec privatiziranih strateških javnih poduzeca i banaka, sveobuhvatna revizija privatizacije, uvodenje sustavnog nacionalno-ekonomskog protekcionizma, povratak socijalnim vrijednostima države blagostanja, odgadanje stupanja Hrvatske u clanstvo EU-a do daljnjeg zbog sumnje u podredenu ulogu koja joj je u njoj namijenjena, bezuvjetna zaštita preostalih radnickih prava, zakonsko jacanje mehanizama direktne i participativne demokracije, potpuna dostupnost i transparentnost podataka iz javnog financijskog poslovanja, upravna decentralizacija Hrvatske i temeljita demokratizacija svih stranaka.

Prosvjednici su se na Portarati latili megafona i iznosili svoje zahtjeve i kritike vladajucim strukturama i govorili o stanju u zemlji, a osim parola "Jaco odlazi", "Dolje Vlada" i "HDZ lopovi Hrvatsku ste pokrali" mogle su se cuti i parole protiv vladajucih ljudi lokalne samouprave poput "Jakovcic - Sanaderu" i "Miletic odlazi".

Medu transparentima isticale su se parole: "Brijuni rivijera mama, korupcija caca", "Svaka država ima mafiju, a Hrvatska mafija ima državu" i "Bando lopovska odlazi sa vlasti".

Prosvjednici su s Portarate krenuli u mirnu šetnju gradom s parolom "Svi na ulice", a zastali su ispred sjedišta HDZ-a na Danteovom trgu, ispred Zavoda za zapošljavanje u Parku Grada Graza, ispred Gradske palace na Forumu i kod Arene.


Podijeli: Facebook Twiter