Poruke na Twitteru zanimljive lopovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Web odredište pleaserobme.com ima jednu jedinu namjenu - upozoriti korisnike na potencijalnu opasnost zbog ostavljanja pojedinih informacija na društvenim mrežama.

Jedna od mogucnosti društvenih mreža poput Twittera su geolokacijske usluge, tj. da uredaj s kojeg šaljete svoje statusne poruke uz svaku "prilijepi" oznaku o vašoj trenutnoj lokaciji.

Trenutna pozicija odredene osobe možda je zanimljiva nekom od vaših "sljedbenika", no može biti zanimljiva i potencijalnim provalnicima koji pracenjem upravo vašeg racuna na društvenim mrežama u svakom trenu znaju kada ste ostavili svoj dom bez nadzora.

Pleaserobme.com ustvari je pretraživac sadržaja s društvene mreže Twitter koji koristi društvenu geolokacijsku igru Foursquare da bi na svojoj pocetnoj stranici prikazao poruke osoba koje su napustile kucu ili stan. Svakog takvog korisnika Pleaserobme.com prikazuje kao "novu priliku" provalnicima.

Koliko znamo, kod nas još nije zabilježen slucaj da je neciji dom bio pokraden nakon što je osoba ostavila takvu statusnu poruku na društvenim mrežama, no u ostatku svijeta zabilježeno ih je podosta.


Podijeli: Facebook Twiter