Poruke iz Šijanske šume: Odrasli, slušajte nas!

Nakon što su zamislili želje mališani su u Šijanskoj šumi u zrak pustili balone
Nakon što su zamislili želje mališani su u Šijanskoj šumi u zrak pustili balone

Druženjem u Šijanskoj šumi te puštanjem balona uz pomoć kojih su u svijet poslane poruke, misli i želje stotina djece završen je Dječji tjedan u Puli koji je organiziralo Društvo Naša djeca, a ujedno je obilježen i Međunarodni dan djeteta. Na velikoj poljani Šijanske šume održana je završna svečanost i program koji je oduševio mnoštvo mališana.

Pod nazivom "Odrasli, slušajte nas", program je počeo glazbeno-scenskom predstavom u izvedbi teatra Naranča koja je djecu doslovno podigla na noge pa njihovom oduševljenju nije bilo kraja.

- Hoćemo još! Hoćemo još!, vikali su uglas mališani tijekom predstave koja im je poručila da je ljubav najvažnija od svega i da uvijek pobjeđuje. S njima su se složila gotovo sva djeca s kojima smo kratko razgovarali o Dječjem tjednu, ističući da su im u životu važni roditelji i prijatelji i sve ono što ih zabavlja. Nakon što su u svojim glavicama zamislili želje i poruke, u zrak su pustili balone, kao simbole slanja poruka mališana cijelom svijetu. Valja naglasiti da se isti program u isto vrijeme održao u cijeloj Hrvatskoj.

Tijekom Dječjeg tjedna u Puli održan je niz programa, manifestacija i predstava za djecu, kao i humanitarna akcija u kojoj su za Odjel pedijatrije kupljeni računalo i printer te aspirator za dječju sobu za Odjel ginekologije i porodništva. Također, svaka je rodilja dobila ružu i knjigu "Mačak u ruksaku". U sklopu programa Saveza DND-a Hrvatske "Za osmijeh djeteta u bolnici" doniran je i didaktički materijal za Veselu igraonicu na dječjem odjelu. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter