Poruka u boci putovala 24 godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski tinejdžer pronašao je bocu s porukom na jednoj ruskoj plaži i upoznao se s njezinim autorom, Nijemcem, koji ju je prije 24 godine bacio u more, piše dnevni list Komsomolska Pravda.

Po pisanju lista, Daniil Korotkih (13) pronašao je bocu prije mjesec dana dok se šetao plažom u blizini Kalinjingrada, na obali Baltickog mora. Njegov otac, koji je u školi ucio njemacki, preveo mu je poruku s nadnevkom od 7. rujna 1987. u kojoj se nalaznika moli da mu odgovori na adresu u Njemackoj navedenu u pismu.

"Šetajuci, opazio sam bocu u pijesku i vidio da je u njoj poruka", rekao je mladi Daniil za rusku televizijsku mrežu NTV. "Ljudi rijetko imaju srecu pronaci pismo u boci", dodao je.

Bocu je prije 24 godine bacio u more Frank Uesbeck, tada petogodišnjak. Uesbeck je danas oženjen covjek, radi u banci i jedva se sjeca tog dogadaja s porukom za koju kaže da ju je napisao njegov otac.

Uesbeck je pronaden jer njegovi roditelji još žive na adresi navedenoj u poruci. Bocu su bacili u more putujuci u Dansku.

"To je nevjerojatno. Je li doista moguce da se pismo može procitati pošto je toliko godina bilo u vodi?", zacudio se Uesbeck koji se s Daniilom upoznao preko interneta.


Podijeli: Facebook Twiter