Poruka premijerki: Mesic je nece spasiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prosvjedi protiv Vlade se nastavljaju u Zagrebu. Povorka od nekoliko stotina ljudi nešto iza 18 sati krenula je prema gradu s Cvijetnog trga , a prema vec unaprijed dogovorenom scenariju, nije bilo govora na polazišnoj tocki. Kroz kretanje je povorka narasla na nešto više od 1.000 ljudi. Posjetili su sada vec staru lokaciju u Radicevoj ulici , gdje su se zadržali neko vrijeme, nakon cega se krenulo dalje.

Nakon Gornjeg grada slijedeca lokacija bila je zgrada Hrvatske radio televizije , ispred koje su prosvjedici zauzeli oba prometna traka Zagrebacke avenije, tako da je jedno vrijeme promet tim djelom Zagreba bio u zastoju. Pred zgradom televizije, koja se sve više doživljava politicki oportunom, zadržali su se pola sata, nakon cega su Slavonskom produžili do Savske ceste i potom natrag u središte grada.



U prosvjedima su zamjeceni i sindikalni vode Željko Stipic i Spomenka Avbrevšek, koji su vec prije istaknuli svoju podršku demonstracijama i prosvjednicima, a i bili su prisutni u nekoliko marševa. Medu prosvjednicima je zapažena i Ankica Lepej, najpoznatija hrvatska "zviždacica".

Novosti medu transparentima su kritike na racun bivšeg predsjednika Stjepana Mesica, kojem je zamjeren posjet Jadranki Kosor. Njoj je pak poruceno da je "ni Mesic nece spasiti". Takoder, kritika je upucena svim hrvatskim državljanima koji iz fotelja gledaju dogadaje na televiziji, a ne prikljucuju se prosvjedima. Možda su oni razlog što je za vrijeme prosvjeda srušena web stranica Vlade, jer prosvjeduju na taj nacin.

Slijedeci je prosvjed najavljen za cetvrtak u 18 sati, a u subotu u isto vrijeme trebale bi se održati velike demonstracije u vecini vecih hrvatskih gradova. Zanimljivo je da je tog dana u Zagrebu nogometni dvoboj Dinama i Hajduka, uvijek sigurnosno zahtjevan, tako da ce policija zbilja imati dosta posla. (T. PONOŠ, D. RADALJAC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter