Poruka o glazbi koja uvijek vrijedi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svestrana hrvatska umjetnica Jasna Bilušic i New Deal Band obilježili su cetvrtu vecer jubilarnog desetog izdanja Festivala Jazz is Back!. Nakon što su momci iz New Deal Banda s nekoliko skladbi zagrijali posjetitelje i pricekali da se mjesta na Balwan Cityju popune, Jasna Bilušic je svojim toplim glasom i emotivnim nastupima izmamila aplauze poslije svake skladbe, vodeci publiku kroz niz stilova, podsjecajuci starije na odmakla vremena, a mladima šaljuci poruku o dobroj glazbi koja uvijek traje i vrijedi. Pozdravljajuci posjetitelje nije zaboravila spomenuti Boška Petrovica i njegov BP Club u kojemu je zapocela svoju pjevacku karijeru.

- Želimo biti nježni u izvedbama, misleci posebno na publiku koja nije "obiteljski" vezana s jazz glazbom. Zato smo odlucili da preko nekih drugih kompozicija približimo publiku tom zvuku, rekla je.

Svaku pjesmu Jasna je najavila, prokomentirala, predstavila publici. Zapocela je s obradom jedne Madonnine skladbe, pa se vratila jazzu i standardima, bluesu, swingu, duhovnim i drugim skladbama. U drugom dijelu koncerta, kada se Balwan City malo prorijedio, pijanistu Hrvoju Galleru i poznatom basisti Saši Borovcu iz New Deala pridružio se i poznati bubnjar Berislav Puhlovski koji je za ovu prigodu stigao iz SAD-a. Nizali su se poznati hitovi kao što su "Dont You Worry" Stevieja Wondera, "50 Ways" Paula Simona, pa hit Petule Clark iz 1964. "Downtown", zatim "Time after Time" Cyndi Lauper, Morrisonov "Moondance" i mnogi drugi. Ostat ce posjetiteljima svakako u sjecanju i emotivna i upecatljiva izvedba jedinog hita na hrvatskom jeziku – "Što te nema" Jadranke Stojakovic na tekst Alekse Šantica, naravno u obradi New Deala.


Podijeli: Facebook Twiter