Portal za traženje idealnog cimera

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Idealni cimer - nije svejedno s kim spavaš, novi je portal namijenjen svim studentima u Hrvatskoj u potrazi za, kako i sam naziv kaže, idealnim cimerom. Kod traženja cimera putem običnih oglasnika, čak 67 posto parova u roku od nekoliko mjeseci završi svoj suživot, i to najčešće - u svađi. Upravo je ova činjenica dovela tim studenata do ideje o sučelju koje bi omogućavalo pronalazak idealnog cimera.

- Ideja je nastala u doba najveće gužve na fakultetu po pitanju kolokvija. Tih dana mi je djevojka pričala o tome kako ima problema s cimericom i palo mi je na pamet kako bi ličnost mogla imati važnu ulogu u odnosu među cimerima, kazao je Luka Roje, koji je uz kolegicu Anteu Britvić, a oboje su studenti psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, osmislio ovaj projekt.

Na osnovu stavova, osobina ličnosti i životnih navika izrađen je upitnik koji studenti ispune, a zatim se rezultati uspoređuju sa svim potencijalnim cimerima u bazi podataka, te se sučelje pronalazi najkompatibilnijeg cimera ili cimericu. Naravno, u interesu je da studenti bude iskreni, pa ako su neuredni, 'idealni cimer' će ih upariti s nekim tolerantnim. Sučelje je namijenjeno studentima u privatnom smještaju kao i onima u studentskim domovima, te ga mogu koristiti svi studenti u Hrvatskoj jer će se studenta pitati u kojem gradu studira, te će automatski biti uparivan s kolegama iz istog grada.

Voditelji projekta kažu da je tajnost podataka osigurana, a jedino što je vidljivo je postotak kompatibilnosti za dva cimera, a koji je dostupan samo njima. Pomoć pri realizaciji pružio je programerski tim studenata iz Udruge mladih programera 'Dump' iz Splita, čineći tako ovaj projekt u punom smislu studentskim. Samo u 24 sata od lansiranja internet stranice, idealni-cimer.hr broji preko 2.000 posjetitelja. (M. JERIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter