Portal Glasa Istre optimiziran za pametne telefone

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)
(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Od danas sadržaj portala Glas Istre.hr možete na mobilnom uređaju možete pratiti putem programa optimiziranog za mobilne telefone. Pri otvaranju prikazuje  se posljednja vijest s fotografijom, a potom su kronološki poredane posljednje tri vijesti. 

- Mobilni web sadržaj Glasa istre optimiziran je za sve vrste pametnih telefona i pokreće se automatski upisivanjem domene u internet pretraživač. Obzirom da nije riječ o aplikaciji, nisu potrebne prethodne instalacije iz Apple ili Android trgovina, već sustav automatski prepoznaje mobilni uređaj i sav sadržaj objavljen na web portalu istovremeno se pokazuje i na mobilnom. Prednosti su znatno bolja preglednost, brže učitavanje sadržaja i jednostavnija mogućnost odabira željenih rubrika, tvrdi Želimir Bayer iz tvrtke Komponenta d.o.o. 

Dodirom prsta na ikonu u gornjem lijevom kutu otvara se izbornik u kojem je moguće odabrati jednu od šest ponuđenih rubrika, odnosno vijesti iz Pule i Istre, novosti iz Hrvatske, Crnu kroniku, sport, mozaik i kulturu. Osim toga, odabirom početne stranice dostupne su po tri vijesti iz svake rubrike koje je jednostavno pregledavati laganim pokretom prsta prema dolje ili pritiskom na željeni naslov.

Ispod svake vijesti ponuđeni su vezani sadržaji, a integriran je i sustav komentiranja putem Facebooka koji prepoznaje prethodno ulogiranog korisnika, a svaki članak moguće je podijeliti na socijalne mreže. (Krešimir TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter