Porschei na umaškom Trgu slobode

Porschei iz čitave Europe na umaškom glavnom trgu
Porschei iz čitave Europe na umaškom glavnom trgu

Umaški Trg slobode ugostio je na jedno poslijepodne karavanu od 40-ak luksuznih vozila marke Porsche, kao sudionike Alpe Adria Porsche klub driving toura 2013., što je kao pilot-projekt pokrenut ove godine u organizaciji Porsche kluba Hrvatska.

Okupljanje vozila iz više europskih zemalja počelo je 24. svibnja na Bledu, nakon čega su posjetili Postojnsku jamu i nastavili vožnju Istrom do Pule. Razgledali su povijesne znamenitosti, Brijune i sudjelovali u raznim sportsko-zabavnim aktivnostima. Upoznali su i druge turističke centre na Poluotoku te njegovu specifičnu enološku i gastronomsku ponudu.

Završno druženje te podjela priznanja i poklona održano je u Umagu, gdje im je domaćin bio old timer klub Eppur si muove.

Predsjednik Alpe Adria Porsche kluba i organizator Nenad Đurović istaknuo je da je njihov projekt osobno pratio glavni tajnik svjetske Porsche organizacije, koji je razmatrao mogućnost da se u Istri organizira velika manifestacija Porsche parada Europa, koja se održava svake dvije godine i u kojoj sudjeluje više od tisuću vozila iz čitavog svijeta.

Kako doznajemo od predsjednika umaškog old timer kluba Milana Vukšića, među izuzetnim primjercima u Umagu su se mogli vidjeti modeli carrera 964, 993, 996, 997, 991 i 928, potom boxter, cayman, cayenne i najjači primjerak - GT3 s čak 450 konja. (piše i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter