Porošenko želi razgovarati s Putinom o smirenju krize

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je u razgovoru za njemački list Bild da će razgovarati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom o smirenju krize i poticanju mira.

- Razgovarat ćemo s Putinom o smirenju krize i poticanju mira. Još nije odlučeno kada i gdje će se odvijati razgovori, rekao je ukrajinski predsjednik u odgovoru njemačkom tabloidu na pitanje hoće li za razgovor s ruskim kolegom iskoristiti priliku sudjelovanja na svečanostima obilježavanja iskrcavanja saveznika u Normandiji 6. lipnja, kojima će nazočiti i Putin.

Francuski predsjednik Francois Hollande pozvao je ukrajinskog predsjednika na tu svečanu obljetnicu, izvijestila je u srijedu Elizejska palača.

Među brojnim svjetskim čelnicima koji bi trebali nazočiti svečanosti je i ruski predsjednik Vladimir Putin, kojega će večer prije u Elizejskoj palači primiti francuski predsjednik. Dvojica čelnika razgovarat će o ukrajinskoj krizi.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov zatražio u srijedu "hitne mjere" radi okončanja krvoprolića na istoku Ukrajine gdje su u utorak vođeni krvavi sukobi u separatističkom uporištu Donjecku. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter