Porinuta batana Camaiore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najatraktivniji dio prve veceri Rovinjske noci, tradicionalne manifestacije koju organizira Turisticka zajednica, bilo je porinuce batane uz zvukove prigodne pjesme "Viecia batana". Vlasnik joj je Riccardo Zovich, druga je porinuta ove godine, a trece porinuce ocekuje se za vrijeme foruma pomorskih muzeja Mediterana koji ce se održati od 21. do 23. rujna. Obnavljanje ove i ostalih batana gosti i domaci su tijekom vecernjih sati mogli pratiti nedaleko od muzeja Kuca o batani na Trgu Rivijera.

Sve tri batane nosit ce ime gradova s kojima je Rovinj zbratimljen. Jucer je porinuta Camaiore, prethodila joj je Adria, a u rujnu ce morem zaploviti Leonberg.

Za glazbeni ugodaj ljetne veceri koja je bila u znaku ribarske tradicije pobrinula se klapa Bonaca, koja je donijela zvukove Dalmacije i primorskih gradova, a zabavnom i rock glazbom savršeno su animirali publiku clanovi grupe Le Monde kojima se pridružila i odlicna Eva Cicek.

Na Trgu Rivijera cule su se tradicionalne bitinade i domaci zvukovi folk sastava Batana i KUD-a Marco Garbin, dok su kasnije prisutne zabavljali grupa Prijatelji i Party band. U Ulici Grisia je nastupala klapa Sveti Petar.

Prije porinuca u organizaciji udruge Kuca o batani otvorena je izložba slika studentice 3. godine fakulteta za dizajn Laure Bosazzi koja se predstavila s petnaestak akvarela na temu mora. Uzduž rive posjetitelji su mogli kušati autohtonu gastronomsku ponudu koje je ponestalo vec oko 1 sat iza ponoci.


Podijeli: Facebook Twiter