Porin u opatijsko-riječkoj koprodukciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svečana dodjela najprestižnijih domaćih glazbenih nagrada, Porina bit će održana 11. svibnja u dvorani riječkog Centra Zamet uz brojne popratne manifestacije i izravan prijenos na HTV-u, saznajemo od dobro obaviještenih izvora. Ugovor Instituta hrvatske glazbe, glavnog organizatora Porina, s gradonačelnicima Rijeke i Opatije bit će potpisan 15. veljače. Tko će biti voditelji ovogodišnje dodjele u opatijsko-riječkoj koprodukciji, što će u organizaciijskom smislu biti svojevrsna repriza prošlogodišnjeg, rano je prognozirati, no ne bi čudilo da to bude lanjski voditeljski dvojac Daniela Trbović i Mario Petreković, uz "skrivenu" pomoć Duška Ćurlića. Kao prezenteri, ali i gosti trebali bi se pojaviti, budući da je ovo jubilarni 20. po redu Porin, neki od dosadašnjih dobitnika ove ugledne diskografske nagrade.

Za komentar o održavanju Porina u Rijeci kontaktirali smo i odgovorne ljude Porina. Voditelj odnosa s javnošću Milan Majerović-Stilinović nam je poslao pismeno očitovanje.

- Institut hrvatske glazbe još nije objavio svoju odluku o gradu domaćinu Porina, ali će je objaviti uskoro.

Prijave glazbenih izdanja objavljenih prošle godine zaključene su 5. siječnja. Ured Porina pri Institutu hrvatske glazbe je evidentirao da su nakladnici za jubilarni Porin predložili 295 izdanja, 12 posto manje nego prošle rekordne godine kad ih je bilo 334. (Vinko PERŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter