Porin: Tonyju Cetinskom sedam nominacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zagrebu su objavljene nominacije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin, a najviše su ih osvojili albumi i projekti na kojima su radili Tony Cetinski, Neno Belan i Elvis Stanić. Cetinski je tako među ostalim osvojio nominacije za najbolji album "Opet si pobijedila" i za najbolju istoimenu pjesmu.

No, bila je ovo dobra večer i za ostale istarske izvođače pa su tako pulsko-zagrebački Radio Aktiv nominirani kao najbolji novi izvođač, grupa Nola je nominirana u za najbolji album pop glazbe za "Nola Piano", dok Gustafi imaju nominaciju za najbolji album rock glazbe za album "Kanibalkanska" a istoimena pjesma nominirana je za najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Radojka Šverko ima tri nominacije među kojima su one za najbolji koncertni album "Still standing" i za najbolju žensku vokalnu izvedbu "You are so beautiful". Među najboljim albumima s raznim izvođačima nominiran je "1947 - hommage a Sergio Endrigo" s kojeg je u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe nominirana i skladba "Canzone per te" koju je otpjevao Massimo.

On je pak nominiran i za najbolji koncertni album i to za onaj snimljen u zagrebačkoj Tvornici kulture. Dakako, ni ove nominacije za 20. Porin nisu mogle proći bez 2Cellos koji su za album "In2ition" nominirani u kategoriji najboljeg albuma izvan klasične i jazz glazbe.

U kategoriji najbolji video program nominiran je i "ZKM Live" Natali Dizdar koji je režirao Andrej Korovljev. Spomenimo i da je među nominiranima i predsjednik države Ivo Josipović i to za najbolju skladbu klasične glazbe. Dodjela Porina održat će se 11. svibnja u Rijeci. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter