Poreznici demantiraju izjave vlasnika Ville Holiday

Zapečaćen hotel Villa Holiday (J. PREKALJ/arhiva)
Zapečaćen hotel Villa Holiday (J. PREKALJ/arhiva)

Gosti hotela Villa Holiday u Buićima, koji je prije tjedan dana zapečaćen zbog 137 tisuća kuna duga Poreznoj upravi, nisu bili izbačeni niti su svjedočili pečaćenju, a porezni obveznik se do izdavanja rješenja o zatvaranju nije obratio Poreznoj upravi radi podmirenja duga, piše u odgovoru koji smo jučer dobili od Porezne uprave.

To je bitno drugačije od onog što nam je prošlog tjedna ispričao Velimir Kanceljak, vlasnik ovog malog obiteljskog hotela uz cestu Poreč - Pazin. Rekao nam je da su mu 6. kolovoza porezni inspektori zapečatili hotel i izbacili 15 gostiju te mu onemogućili da radi i da vrati dug. Tada je rekao i da je Poreznoj upravi prije toga uputio dopise za reprogram duga, ali bez rezultata.

Porezna uprava pak navodi da je njihov područni ured u Pazinu nepravilnosti u poslovanju Ville Holiday utvrdio tijekom nadzora 12. srpnja te da porezni obveznik ne izvršava pravovremeno svoje obveze. Dan mu je rok za podmirenje poreznih obveza i upozorenje da će mu biti izrečena zabrana daljnjeg obavljanja djelatnosti. Na zapisnik nije bilo prigovora.

Rješenje je, navode, izdano 29. srpnja, a uručeno mu je 1. kolovoza. "Kako je navedeni dan prethodio vikendu, porezni obveznik je obaviješten da će se pečaćenje obaviti u utorak, 6. kolovoza, da bi gosti mogli nesmetano ostati do kraja vikenda i da za eventualne nove rezervacije gostima pokuša naći alternativni smještaj, upravo da ne bi svjedočili neugodnostima. Inspektori su u utorak u 9 sati zapečatili restoran, a pečaćenje soba i ostatka objekta obavljeno je u 13 sati kada u hotelu više nije bilo gostiju. Niti su gosti izbačeni, niti su bili svjedoci pečaćenja, jer je Porezna uprava vodila računa o dostojanstvu poreznog obveznika i svih ostalih nedužnih sudionika ovog postupka", piše u odgovoru Porezne uprave, koja navodi i da se Kanceljak nije obratio za reprogram koji je bio na snazi u tri navrata ranijih godina niti je podnio zahtjev za predstečajnu nagodbu iako ispunjava uvjete. (V. HABEREITER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter