Porezni dug smanjen za 8,45 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupan iznos poreznog duga u protekla dva tjedna smanjen je za gotovo 8,45 milijuna kuna. Prema podacima Porezne uprave, s liste poreznih dužnika, koja je objavljena 31. srpnja, brisana su 233 porezna dužnika koja su svoj porezni dug podmirila u cijelosti, ili su podmirili dio obveza pa je njihov duh niži od kriterija za objavu popisa.

U cijelosti je dug podmirilo 49 poreznih obveznika koji su u proračun uplatili nešto manje od 3,39 milijuna kuna. Gotovo četiri puta više dužnika svoje je obveze djelomično podmirilo.  Konkretnije, 184 porezna dužnika svoj su dug uplatom nešto više od pet milijuna kuna smanjila ispod kriterija za objavu. Ukupan porezni dug zadnjeg dana srpnja iznosio je 22,45 milijardi kuna, a od tada je smanjen za 8,45 milijuna.

Prva lista poreznih dužnika objavljena je zadnjeg dana srpnja prošle godine, a od tada je Porezna uprava "obnavlja" svaka tri mjeseca. Na njoj se nalaze obveznici čiji su porezni dugovi državi stariji od 90 dana. Pritom je kriterij za objavu kod pravnih osoba da su im dugovanja veća od 300 tisuća kuna, kod obrtnika i fizičkih osoba više od 100 tisuća te građana iznad 15 tisuća kuna. (G. Ga.)


Podijeli: Facebook Twiter