Porezna zapečatila Girotondo i The Lord of the Grills

Girotondo je poslovao u gradskom prostoru  (M. ANGELINI)
Girotondo je poslovao u gradskom prostoru (M. ANGELINI)

Ugostiteljski objekt Girotondo koji se nalazi na raskrižju uz kružni tok u Istarskoj ulici u Vodnjanu ovih je dana zapečatila Porezna uprava. Bistro-pizzeria u vlasništvu tvrtke Girotondo zapečaćena je, kako stoji na obavijesti na vratima, temeljem rješenja pazinskog područnog ureda Porezne uprave od 1. kolovoza zbog kršenja odredbi Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima.

Ugostiteljski objekt, koji je poslovao u prostoru u vlasništvu Grada Vodnjana, vodio je Lino Giacometti, koji je ujedno osnivač tvrtke Girotondo. Pojašnjenje smo danas zatražili i od njega, no nije se javljao na telefon. Upit o ovom slučaju proslijedili smo i Poreznoj upravi Ministarstva financija te očekujemo njihov odgovor.

Kako nam je rekao pročelnik vodnjanskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ezio Pinzan, Grad, iako se radi o prostoru u njegovom vlasništvu, nije dobio obavijest o pečaćenju Girotonda od Porezne uprave.

Prema njegovim riječima, tvrtka Girotondo im, uključujući zatezne kamate, duguje više od 300 tisuća kuna za neplaćeni najam prostora. Grad i tvrtka, odnosno Giacometti kao njen čelni čovjek, sklopili su ugovor o zakupu poslovnog prostora u svibnju 2004. nakon što je ta tvrtka dobila prostor u Istarskoj ulici pored Doma mladih na korištenje na javnom natječaju.

- Korisnik prostora nije redovito plaćao mjesečni najam pa je dug tvrtke Girotondo prema Gradu lani u svibnju iznosio 267 tisuća kuna. Dobio je više upozorenja da je dužan platiti, no na to se oglušio pa je gradonačelnik donio odluku o otkazivanju ugovora o zakupu poslovnog prostora te da je dužnik u roku od dva mjeseca dužan podmiriti dug. No, nije to učinio pa je lani u kolovozu pokrenut postupak ovrhe da bi se ispraznio poslovni prostor te vratio Gradu, rekao je Pinzan.

No, kako je istaknuo, iako Grad već godinu dana čeka da dođe u posjed tog prostora, nije uključen u ovo pečaćenje jer se radi o dva odvojena postupka.

- Želimo doći u posjed tog prostora da ga opet oglasimo na natječaju jer nam nije cilj da bude zatvoren, zaključio je Pinzan. (P. LUKEŽ)

Konoba tek otvorena pa zatvorena

Porezna uprava zatvorila je prije nekoliko dana konobu The Lord of the Grills na južnom ulazu u Tar, uz prometnicu Poreč - Novigrad. Ovaj ugostiteljski objekt već duže vrijeme nije radio, a tek je nedavno otvorio vrata pod tim imenom, privlačeći pažnju divovskim vitezovima i nazivom koji aludira na poznate fantasy romane i filmove. Kako saznajemo, konoba je izdvojeni pogon zagrebačke tvrtke Tingl Tangl Krešimira Svitlanovića.

Od Porezne uprave danas nismo uspjeli dobiti službenu informaciju o ovom događaju, a osoba bliska vlasniku s kojom smo telefonski stupili u kontakt rekla nam je da ne žele komentirati ništa. Zanimljivo je da u Turističkoj zajednici Tara i Vabrige nisu imali saznanja da je konoba zatvorena, niti znaju tko je njen vlasnik. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter