Poretti i Hinic nadomak pobjedama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puno više srece s vremenskim prilikama, posebno s vjetrom, imali su natjecatelji drugog dana medunarodne jedrilicarske regate "Sveti Nikola" koju 19. put organizira pulska "Vega". Flota od cak 461 natjecatelja na dva je regatna polja u pulskom akvatoriju odradila po tri plova.

Bura koja je puhala brzinom od 23 do 27 cvorova omogucila je jedrilicarima da demonstriraju svoje umijece, a takve su uvjete znalacki iskoristili i neki istarski predstavnici. Antonio Poretti iz rovinjskog "Maestrala" vodeci je jedrilicar klase laser 4.7 u kojoj vrlo dobro jedri i domaci predstavnik Andrej Hinic. Medu jedrilicarkama u istoj klasi vodeca je njegova sestra Nina Hinic koja ima isti broj negativnih bodova kao i Antonela Kacan iz zadarskog "Uskoka".

U klasi laser radial najbolji istarski predstavnici su "uljanikovci" Dino Hošnjak na 11. i Ana Sandric na 14. mjestu, ali je Ana i druga medu jedrilicarkama, iza bivše klupske kolegice Marine Dujmovic. U klasi laser koja je jedina odradila pet plovova kolo vodi Puljanin Filip Matika iz kostrenskog "Galeba", a Marko Pereša iz "Uljanik Plovidbe" je peti.

Posebna prica je borba cak 321 natjecatelja u klasi optimist koji su podijeljeni u tri grupe. Vodeci je Talijan Giovanni Coccoluto, dok je najbolji istarski i hrvatski jedrilicar Paolo Grgorinic iz "Vege".


Podijeli: Facebook Twiter