Porecko plivanje pred kolapsom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova sezona u plivanju je pred vratima, štoviše, ona ce za istarske klubove (ne)formalno poceti vec za desetak dana kada ce u Dugoj uvali biti održano županijsko prvenstvo, no s novom sezonom došli su i novi ozbiljni problemi, koji se u prvom redu odnose na Plivacki klub "Porec". Novonastalu situaciju celni ljudi PK "Porec" definirali su kao kriticnu. Uzimajuci u obzir samo razdoblje od posljednjih godinu i pol dana kada se klub napokon skrasio u hotelu Pical zahvaljujuci balonu koji je kupio Grad Porec, ta "sretna" faza niti je dugo potrajala niti je izgledno da ce imati sretan završetak.

- U srpnju je u javnost procurila informacija da se Rivieri za najam bazena duguje oko 650.000 kuna, s tim da je u kolovozu u meduvremenu placeno oko 100.000 kuna. Taj dug sigurno nije mogao nastati u prvih pet mjeseci ove godine, vec se on barem dijelom gomilao još od lani, iako je i prošle i ove godine u gradskom proracunu bilo predvideno po 400.000 kuna upravo za troškove najma bazena, govori predsjednik "Poreca" Duško Dozet. - Stoga se kao prvo sljedece namece pitanje gdje je "nestao" taj novac, odnosno je li glavni krivac Grad Porec koji ga nije ni proslijedio Sportskoj zajednici grada Poreca, a SZGP dalje Rivieri, ili kljuc problema leži u Sportskoj zajednici. Odgovor na to pitanje još uvijek nismo dobili.

- Gradonacelnik nam je 9. rujna kao vatrogasno rješenje obecao financirati putne troškove do Novigrada i ulaznice za bazen hotela Maestral, da bismo premostili vrijeme dok Grad, odnosno Sportska zajednica ne riješe novonastali problem s Picalom. Prema njegovom obecanju, mi smo u Maestralu trebali poceti trenirati vec 16. rujna, navodi trener "Poreca" Milan Žužic.

Medutim, buduci da ni do 22. rujna klub nije dobio "signal" iz Grada da je dano obecanje realizirano, klub je u vlastitoj režiji i trošku roditelja organizirao treniranje u novigradskom Maestralu. No, novi šok za porecki klub uslijedio je u subotu, nakon što nam je povodom iste teme porecki gradonacelnik ponovio obecanja koja je vec bio dao klubu u vezi privremenog rješenja treniranja u Novigradu, ali i izjavio da se balon koji je prije nepune dvije godine kupljen za oko 60 tisuca eura, a u funkciji je efektivno bio niti godinu dana, više niti nece postaviti na bazen "Picala", "jer je angažman s novigradskim hotelom jeftiniji od podizanja balona i korištenja bazena na "Picalu", napominjuci da je to za sada trajno rješenje. Iz njegove se izjave, medu ostalim može zakljuciti da je balon vrijedan gotovo pola milijuna kuna, k tome placen novcem poreznih obveznika, zapravo bio investicija za jednokratnu upotrebu!!!

- Ta njegova izjava znaci sigurnu smrt plivackog kluba "Porec", jer rješenje s Maestralom, a ni bilo koje drugo ne može biti ni trajno, ni dobro. Osim toga, nevjerojatno je da gradonacelnik izjavi da je to trajno rješenje, kada se zna da se i Maestral i Parentium zatvaraju sredinom studenog, naglašava Žužic.

- Upravo je Grad Porec 1996. godine potaknuo ponovnu revitalizaciju plivackog sporta tj. kluba koji je formalno osnovan godinu dana kasnije, iako je prethodno vec djelovao kao sekcija ronilackog kluba. Usto, ako je Grad Porec 1998. godine donio odluku o prioritetnom razvoju sportova na vodi, onda neka sada, s obzirom na nacin na koji nas tretira, ima hrabrosti na isti nacin donijeti i odluku o ukidanju sportova na vodi, kategorican je Dozet. (M. VUKŠIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter