Porečkim odbojkašicama finale ostalo nedosanjani san

Unatoč porazu, porečke odbojkašice mogu biti zadovoljne učinjenim ove sezone (M. MIJOŠEK/arhiva)
Unatoč porazu, porečke odbojkašice mogu biti zadovoljne učinjenim ove sezone (M. MIJOŠEK/arhiva)

Odbojkašice Poreča poražene su danas u trećem susretu polufinala doigravanja za prvaka kod Marine Kaštela, čime je toliko željeno finale ostalo samo neispunjena želja.

Nakon što je svaka ekipa upisala po jednu utakmicu, krenulo se danas "od nule" u lov na svjetla finala. Nakon gotovo dva i pol sata najveće bitke dosad, tijesnu pobjedu 3:2 odnijele su domaće odbojkašice i idu na noge Mladosti.

Nakon zaostatka od dva seta i s trećim na rubu gubitka, izdigle su se porečke odbojkašice iz pepela i uvele utakmicu u rulet petog seta, a onda jednostavno više nije bilo snage za još jedan korak. Na kraju su treće u prvenstvu najvišeg odbojkaškog razreda i osvajačice Kupa ne trebaju ni za čim žaliti, dale su još jednom sve od sebe i zaslužuju samo kapu dolje za sve što je ova generacija ove sezone priredila svojim poklonicima.

Počelo je loše po porečke odbojkašice. Dok su se malo posložile, Kaštelanke su već imale 7:0. Dizala se polako igra Porečanki, koje su uspjele doći do "minus 1" (13:12), ali dalje nije išlo. Kaštelanke su mini serijom stigle na 21:15 te ubrzo do seta. Trebale su nakon promjene strana Porečanke svojski zapeti da ne bi skroz ušle u probleme. Držale su se do 4:4, a onda su Kaštelanke opet "pobjegle". Nakon 52 minute igre domaće odbojkašice napravile su i drugi korak prema finalu.

Gorjelo je Porečankama "pod petama", više nije bilo mjesta kiksu. No, kad su domaće odjurile na 8:1, sve je izgledalo izgubljeno. Nisu se, međutim, Porečanke predale, izvukle su zadnje atome snage da to ne bude zadnji ovosezonski set (11:11). U pravom ratu živaca najprije su spasile meč-loptu (24:22) te na koncu smanjile ukupni omjer, spasivši prije toga još jednu meč-loptu.

Jednako se igralo i u četvrtom setu, koji se odužio još više nego prethodni. Porečanke su zapucale prvu set-loptu, a onda je uslijedio pravi pakao. Domaće nisu iskoristile četiri meč-lopte, ali zato Porečanke jesu svoju drugu set-loptu i osigurale si tako peti set.

Krenulo se u peti uz vidno šokirane domaće. Tekla je voda na mlin porečkih odbojkašica (5:0), no idila nije dugo potrajala (5:5). Došle su kaštelanske odbojkašice i do ozbiljnije prednosti (11:6). Bilo je očigledno da su baterije igračica Miodraga Stojakovića skroz prazne te je ubrzo uslijedio i kraj, kad su kod 14:8 domaće odbojkašice iskoristile prvu meč-loptu.

Treći susret polufinala doigravanja za prvaka odbojkašica. Marina Kaštela - Poreč 3:2 (25:17, 25:16, 26:28, 28:30, 15:8). Gradska dvorana. Gledatelja 400. Suci: Rajković i Niessner (oba Rijeka).

MARINA KAŠTELA: Botić, Ninčević, Šiško, Jurić, Batinić (L), Todorović, Runjić, Sobin (L), Vukić, Vidović, Ćurak, Miljak.

POREČ: Ćosić, Rupčić, Zahirović(L), Brletić, Miloš, Čizmić, Sain (L), Burilo, Jakšetić Sučić, Žužić, Novosel. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter