Porečki ugostitelj Eduard Deković ranjen pred kućom

Eduard Deković (screenshot Youtube)
Eduard Deković (screenshot Youtube)

Poznati porečki ugostitelj Eduard Deković (48) zvani Edi Barila teško je ozlijeđen u subotu nešto prije 3 sata kada su ga pred njegovom obiteljskom kućom u Špadićima brutalno napala tri muškarca maskirana čarapama.

Jedan od napadača koji su ga zaskočili u mraku iz plinskog je pištolja ispalio hitac u Dekovićev trbuh. Zbog ozljeda crijeva Deković je tijekom noći operiran u pulskoj Općoj bolnici i, kako doznajemo od Valtera Opašića iz Policijske uprave istarske, izvan je životne opasnosti.

Operativno-komunikacijskom centru PU istarske iz Centra 112 dojava o napadu na Dekovića stigla je u 2.55 sati te su na teren upućene policijske snage i ekipa za očevid. Na cestama Poreštine u potrazi za napadačima na vlasnika restorana Cardo u Ulici Cardo, Gourmet, ranije Barilla, u Eufrazijevoj ulici te Divino na porečkoj Rivi postavljene su policijske blokade, no policija zasad nije privela nijednog sumnjivca za ovaj brutalni napad.

Od Eduardove supruge Manuele, koju smo zatekli kod kuće tren prije no što se uputila u pulsku bolnicu posjetiti supruga doznajemo da je 48-godišnjak napadnut po povratku s posla, ispred željeznog portuna na ulazu u dvorište kuće.

- Ne znam koliko je sve to trajalo, začula sam jedan pucanj i suprugovo zapomaganje i izašla pred kuću. Osim njega ranjenog, nisam vidjela ništa drugo. Suprug je bio loše, gubio je svijest, ali na sreću Hitna je pomoć stigla vrlo brzo  nakon našeg poziva pa je prevezen u Pulu i operiran, rekla nam je Manuela Deković i potom krenula za Pulu.

O eventualnim motivima napada na Dekovića njegova supruga nije željela ništa spekulirati, a zaposlenici njegovih triju restorana nisu ni znali za napad. U restoranu Divino koji je Deković lani otvorio na porečkoj Rivi (a gdje se ranije nalazio restoran D&G koji je bio u vlasništvu Igora Cossetta i Dražena Golemovića) od zaposlenika koji je bio iznenađen informacijom o napadu doznajemo da je Deković neposredno prije napada boravio upravo ondje sve do nešto prije 3 sata kada su ispraćeni i posljednji gosti, a restoran zatvoren.

Ugostitelja Dekovića u Poreču gotovo nitko s kim smo razgovarali ne povezuje s bilo kakvim "mutnim" poslovima već ga opisuju kao dugogodišnjeg ugostitelja s uhodanim restoranima pa većina drži da su ga napadači sačekali pred kućom misleći valjda da on sa sobom nosi novac iz restorana.

Prema posljednjim informacijama, policija traga za trima mlađim muškim osobama. (M. KOŠTA; snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter