Porečki turizam na pragu apsolutnog rekorda

Poreč i dalje vrvi turistima (M. MIJOŠEK)
Poreč i dalje vrvi turistima (M. MIJOŠEK)

Poreč je s 21. rujna ostvario 2.878.633 noćenja i time se svrstao među top-destinacije na Jadranu po ostvarenom turističkom prometu. Trenutno u gradu boravi oko 12.500 gostiju i, prema procjenama tamošnje Turističke zajednice, do kraja rujna trebao bi dostići brojku od tri milijuna noćenja što je, prema podacima TZ-a, apsolutni rekord.

Tim je laskavim brojkama danas u hotelu Parentium u Zelenoj Laguni direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik započeo susret s novinarima na kojem je govorio o izuzetnim uspjesima. Po Veleniku, rezultat je to dobro odrađene promotivne aktivnosti na emitivnim tržištima, plod organizacije međunarodno priznatih manifestacija koji su se održale u gradu: Beach Volleyball Majora, europskog i svjetskog prvenstva u pikadu, svjetskog prvenstva u plesu, veteranskog prvenstva u mačevanju i europskog kadetskog prvenstva u šahu, koje se upravo održava. Razloge rasta valja pripisati i količini ulaganja pa je Velenik podcrtao da je Poreč top turistička destinacija po ulaganjima u hotelsku infrastrukturu.

"Uz to, uloženo je mnogo u plaže, hortikulturno te uređenje biciklističkih i pješačkih staza, kao i u zabavu gostiju s  novootvorenim akvaparkom Aquacolors", naglasio je Velenik i dodao da su svemu sigurno pogodovale i vremenske prilike (valja se prisjetiti katastrofalnih prošlogodišnji vremenskih uvjeta) te krizna situacija na tržištima koja su nam direktni konkurenti: Grčka, Tunis, Turska i Egipat.

Tijekom susreta s novinarima predstavljen je sadržaj treće edicije manifestacije Bike& Gourmeta koja će se održati od 26. rujna do četvrtog listopada. Program je namijenjen svim zaljubljenicima u vožnju biciklom te ljubiteljima istarskih specijaliteta. Za ljubitelje mountain bikea na raspolaganju su tri uređene staze, isto toliko za cestovne bicikliste. Uz cestu, nudit će se degustacija vina, maslinovog ulja i sira iz deset uključenih ugostiteljskih objekata. Također, Poreč će 13. i 14. listopada ugostiti Dane hrvatskog turizma, a od 12. do 13. listopada održat će se Drugi nacionalni forum obiteljskog smještaja (FOS). (Elio VELAN) 


Podijeli: Facebook Twiter