Porečki seniori otvorili boćalište

Oreste Cosetto bacio prvu boću na obnovljenom boćalištu u Poreču (J. PREKALJ)
Oreste Cosetto bacio prvu boću na obnovljenom boćalištu u Poreču (J. PREKALJ)

U korti Kluba umirovljenika Galija danas je prigodnom svečanošću u rad pušteno možda najstarije boćalište u gradu, na kojem se nije igralo od devedesetih godina. Točno tri godine nakon što je Galija obnovljena i službeno postala mjesto okupljanja porečkih seniora, na Dan oslobođenja grada, otvoreno je jednostazno boćalište, na kojem su prve "počasne" boće bacili gradonačelnik Edi Štifanić i Oreste Cossetto, član kluba koji je rukovodio većinom radova. Početak igre označio je dugogodišnji boćarski sudac Lucio Pulin.

- Ovaj je zahvat mali po vrijednosti, ali od velikog značaja za umirovljenike, kojima se sada pruža mogućnost da zadovolje svoje afinitete. Stvoreni su uvjeti da se aktivnosti umirovljenika povećaju, a neuređeno je dvorište dobilo svoju svrhu, rekao je dopredsjednik Kluba Galija Umbert Cunjac. Dodao je kako je u planu i postavljanje viseće kuglane i popločavanje dvorišta. Kraj boćališta postavljeni se stolovi i sjedaća mjesta, a cijela je investicija koštala oko 30 tisuća kuna, troškove koje je dijelom pokrila gradska organizacija i središnjica HSU-a, klupska blagajna i donatori.

Na boćalištu koje je ujedno sedamnaesto na području grada Poreča, moći će se rekreirati gotovo 700 umirovljenika, članova Galije. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter