Porečki SDP ujesen bira novo rukovodstvo

Branko Čizmić (V. HABEREITER)
Branko Čizmić (V. HABEREITER)

Način rada i principi porečkog SDP-a bit će suradnja, konstruktivnost i demokratsko donošenje odluka, poštivanje procedure i akata te pomlađivanje stranke. Bit će to drugačija organizacija i po članstvu i po djelovanju, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Branko Čizmić, član predsjedništva gradske organizacije SDP-a.

Rekao je da su željeli dati svoj stav o nedavnim događajima u porečkom SDP-u, iz kojeg su trojica članova isključena zbog neslaganja s čelništvom i, nakon podnijete žalbe, vraćena odlukom statutarne komisije stranke, nakon čega je istupio dugogodišnji predsjednik Arduino Matošević.

Čizmić je rekao da se obraća jasnosti kao član predsjedništva gradske organizacije te je u dogovoru s 35 članica i članova i još 27 kandidata koji su predali pristupnice odlučio iznijeti koji su planovi stranke. Dodao je da ne želi mlade članove uvoditi u stare nesporazume.

- Surađivat ćemo s lokalnom vlašću i uvažavati respektabilnu oporbu u ovom mandatu. Odbijamo Matoševićeve insinuacije o ljudima krupnog kapitala i nekoj obiteljskoj grupi unutar gradske organizacije. On je 20 godina bio predsjednik stranke, a sada u negativnom kontekstu proziva neke članove koji su u stranku došli tobože kasno.

Istine radi, u stranku nikada nitko nije došao, već je priman po proceduri, koju je provodio Matošević. Ne slažemo se što je on sve prenosio samo na teren Istre, koristeći se terminima "rušenje" i "zavjere", i tuži se na vrh stranke, koji mu je dao šansu, a na lokalnim je izborima doživio fijasko, rekao je Čizmić.

I sam je u zadnje vrijeme radio na omasovljenju stranke te se, po njegovima riječima, interes za djelovanje u SDP-u povećavao proporcionalno s raspadom starog predsjedništva. Na jesen, izvijestio je Čizmić, slijedi izbor novog rukovodstva stranke. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter