Porečki SDP posložio radna tijela

Alen Popović, Darko Saftić i Mirko Buić (V. HABEREITER)
Alen Popović, Darko Saftić i Mirko Buić (V. HABEREITER)

Povećanje broja članova s naglaskom na kompetentne osobe, posebice mlade i žene, otvorenost i transparentnost rada gradske organizacije prema članovima, simpatizerima i javnosti, te rad tematskih stručnih savjeta i osnivanje ogranaka po mjesnim odborima, neke su aktivnosti kojima će se posvetiti porečki SDP istaknuo je na konferenciji za novinare novoizabrani predsjednik Darko Saftić. Na konferenciji, kojoj su prisustvovali još i predsjednik Foruma mladih Alen Popović i Mirko Buić, predstavili su planove za iduće razdoblje i nova tijela gradske organizacije izabrana na nedavnoj konvenciji.

Od planova, Saftić je između ostalog najavio i pokretanje inicijativa i konkretnih prijedloga u suradnji s građanima, civilnim društvom i lokalnim tvrtkama, usmjerenim na razvoj grada i rješavanje problema građana apliciranjem na fondove EU-a i valorizacijom neiskorištenih resursa u javnom vlasništvu, radit će na ostvarivanju komunikacije s postojećim i potencijalnim članovima putem društvenih mreža, a posvetit će se i aktivnom promicanju ljudskih i manjinskih prava. Spremni su i na ostvarivanje suradnje s drugim političkim opcijama srodne orijentacije u gradu.

Na nedavno održanoj izbornoj konvenciji sudjelovao je 51 član, a odabrali su nova tijela gradske organizacije. Za potpredsjednika je izabran Zlatko Šehanović, a za tajnika Dalibor Kajin. Članovi gradskog odbora su Vesna Veselinović, Branko Čizmić, Alen Popović, Mirko Buić, Miro Sošić, Dragan Kepčija, Roland Fable, Aleksandar Kovač, Darko Požarić i Fani Radovan. Gradska organizacija trenutno broji 97 članova. Na novinarsko pitanje da komentiraju stanje u gradskom vijeću i zbivanja na zadnjim sjednicama, iako nisu ušli u njegov sastav, Saftić je komentirao kako oni neće raditi na takav način, već se orijentirati na afirmativne stavove i davanje konstruktivnih prijedloga. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter