Porečki SDP imat će svog kandidata za gradonačelnika

Poreč (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Poreč (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Konsolidacija gradskog proračuna, zadržavanje dosegnutog društvenog i socijalnog standarda, otvorena vrata Hitne medicinske pomoći i dežurstvo tijekom 24 sata, pokretanje uređenja gradske rive, donošenje plana i aktivno traženje investitora za uređenje prostora Peškere i izgradnja sustava za navodnjavanje poljoprivrednih površina, glavne su točke izbornog programa porečkog SDP-a koje su na konferenciji za novinare istaknuli predsjednik gradske organizacije Arduino Matošević, predsjednik izbornog stožera Darko Saftić i predsjednik foruma mladih Alen Popović.

Govoreći proračunu Saftić je rekao da se dug Grada ne može beskonačno ponavljati te je potrebno učiniti racionalizaciju troškova bez smanjivanja društvenog standarda. Jedno od njihovih rješenja je odgovorna prodaja gradske imovine i pokretanje razvojnih projekata, poput Peškere koja bi trebala postati marina i lučica za građane, uz hotelske kapacitete i zabavne sadržaje.

Matošević je rekao da su počeli s pripremama za predizborne aktivnosti te dodao da će porečki SDP na lokalne izbore ići samostalno, s listama za vijeće i gradonačelnika, uz mogućnost suradnje sa svim strankama s kojima su u koaliciji na državnoj razini. Što se tiče kandidata za gradonačelnika nije želio govoriti o konkretnim imenima, već je rekao da će ga predložiti gradska organizacija te da će biti iz redova stranke ili njen simpatizer. Rekao je da po istraživanjima o izbornim rezultatima u Poreču, koje je provela jedna agencija u rujnu, SDP-u previđaju 24 posto glasova.

U porečkom SDP-u računaju na 15 do 18 posto glasova za listu za Gradsko vijeće, dok su na zadnjim izborima osvojili 12 posto. Dodao je da trenutno imaju  58 članova, što se odnosi na one koji su uplatili članarinu.

Na novinarsko pitanje kakav je njihov stav vezano za kandidata za župana, Matošević je rekao da to nije u ingerenciji gradske, već županijske organizacije, u kojoj imaju povjerenicu. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter